Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania are datorii de 725 milioane de euro

Romania are datorii de 725 milioane de euro
Mai multe companii private care au prestat diverse servicii catre institutiile bugetare au ramas neplatite, datoriile statului catre acestea ridicandu-se la peste un miliard de euro. In prezent, "pe datorii facturate pana la 31 decembrie 2008, Guvernul are datorii de 725 milioane euro. Pe datorii nefacturate are 367 milioane euro, ceea ce inseamna in total 1,1 miliarde euro.


Primul lucru care trebuie facut este ca aceste datorii sa fie urgent achitate pentru a da lichiditate agentilor economici", a afirmat seful statului, care a participat ieri la Conferinta Nationala a Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania.Basescu a precizat ca "pana la mijlocul lunii martie, aceste datorii vor fi integral achitate, astfel incat agentii economici sa nu fie falimentati chiar de Executiv".Presedintele da explicatii la televizor"Numai ca daca reducem inflatia, nenorocim populatia". Aceasta a fost remarca soptita de presedintele Traian Basescu lui George Constantin Paunescu, la conferinta asociatiilor patronale, conform inregistrarii difuzate de un post de televiziune. Surprinsa si comentata de ziaristi, replica a dus la explicatii ale presedintelui in direct pe postul mentionat."Am avut in vedere in discutia cu dl. Paunescu faptul ca o inflatie foarte mare va aduce mari prejudicii populatiei", a explicat seful statului."Eu nu pot interveni asupra inflatiei", a spus Traian Basescu, solicitand ziaristilor sa renunte la speculatii pe marginea declaratiilor sale. El a precizat ca a intervenit pentru a "stopa un eventual entuziasm de a introduce panica gratuita".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1370 ori