PSD:Cerem lui Gitenstein sa sesizeze procurorul SUA in urma afirmatiilor lui Basescu privind Bechtel

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 13:07
1201 citiri
PSD:Cerem lui Gitenstein sa sesizeze procurorul SUA in urma afirmatiilor lui Basescu privind Bechtel

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat joi ca social-democratii ii cer ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, sa sesizeze procurorul general al SUA in urma afirmatiilor lui Traian Basescu privind intentia companiei Bechtel de a fura in contractele din Romania, conform NewsIn.

"Traian Basescu a declarat in SUA ca autostrada Bechtel nu se mai construieste pentru ca s-a incheiat un contract in care ambii parteneri au vrut sa fure si ca Banca Mondiala ar fi trebuit sa recomande Romaniei sa nu faca acest contract, dar a tacut si acum vrea sa dea lectii. Data fiind gravitatea acestor declaratii, departamentele PSD lucreaza deja la doua scrisori adresate ambasadorului SUA, Mark Gitenstein si companiei Bechtel.

Pe dnul Gitenstein il vom ruga sa sesizeze domnia sa procurorul general al SUA cu declaratiile presedintelui Romaniei.

Daca statul roman este furat de compania Bechtel, asa cum spune Traian Basescu, managerii ei trebuie sa fie pedepsiti penal. A doua scrisoare este adresata companiei Bechtel prin care anuntam conducerea firmei ca daca nu reactioneaza la astfel de declaratii inseamna ca le accepta tacit si au furat statul roman, conditie in care vom face si noi o sesizare la DNA", a spus Olguta Vasilescu.

Senatorul PSD a mai precizat ca partidul sau ii cere sefului statului sa faca publice dovezile privind potentiale interese sau acte de coruptie in legatura cu contractul Bechtel.

Presedintele Traian Basescu a declarat in SUA ca, asa cum a fost facut contractul cu Bechtel pe vremea guvernarii Nastase, ambii parteneri au vrut sa fure.

"Construiam cea mai scumpa autostrada din lume, intr-un contract in care ambii parteneri au vrut sa fure. Da?! Un contract care s-a atribuit fara licitatie.

Statul roman nu putea sa accepte la nesfarsit, fie ea si o firma mare, sa plateasca cu 19, 20, 30 de milioane de euro km de autostrada", a spus Basescu, citat de Realitatea TV. Explicatia a fost oferita de presedinte, la Washington, unei romance care s-a interesat de ce tara noastra nu a mai acceptat Bechtel ca partener la construirea autostrazilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bechtel, #bechtel basescu, #psd bechtel, #autostrada , #stiri Traian Basescu