Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primariile PDL, de 3 ori mai multi bani de la Guvern decat cele ale PSD si PNL

Primariile PDL, de 3 ori mai multi bani de la Guvern decat cele ale PSD si PNL

Guvernul a alocat primariilor fonduri totale de 310 milioane lei din sume defalcate din TVA pentru finantarea programului de dezvoltare a infrastructurii si a bazelor sportive, cei mai multi bani fiind transferati primariilor PDL, care au primit de trei ori mai mult decat cele conduse de PSD si PNL, potrivit Mediafax. 

Primariile conduse de PDL au primit un total de 153,9 milioane lei, de trei ori mai mult comparativ cu primariile PSD (48,9 milioane lei) si PNL (47,6 milioane lei), conform calculelor MEDIAFAX.

Primariile UDMR au primit fonduri totale de 38,1 milioane lei.


Fondurile au fost alocate printr-o hotarare aprobata de Guvern in sedinta din 20 septembrie, cu o zi inainte ca presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sa afirme in plen, in contextul dezbaterii legii pensiilor, ca deputatii PSD au cerut PDL 127 miliarde lei pentru a vota proiectul de lege, iar democrat-liberalii nu au acceptat acest "santaj ordinar".


Presedintele Traian Basescu a declarat atunci ca negocierile dintre PDL si PSD pe marginea Legii pensiilor au durat patru zile, sustinand ca, daca Guvernul va plati banii, va solicita demisia premierului Emil Boc.


In hotararea de guvern se arata ca fondurile sunt utilizate pentru finantarea cheltuielilor aferente executiei lucrarilor de investitii prevazute in cererile de finantare declarate eligibile, selectate in baza criteriilor stabilite in Ghidul de eligibilitate. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1018 ori
Citeste mai multe desprefonduri guvern primarii