Prima Casa: Basescu crede ca e un program de succes. Cum comentati?

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 11:59
1240 citiri
Prima Casa: Basescu crede ca e un program de succes. Cum comentati?

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca programul "Prima Casa" este unul de succes, adaugand ca "pana saptamana trecuta erau deja eliberate garantii in valoare de 160 de milioane de euro" pentru constructia sau achizitia de locuinte.

"Pana saptamana trecuta erau deja eliberate garantii in valoare de 160 de milioane de euro pentru constructie de locuinte sau achizitionare de locuinte", a spus Basescu, transmite Mediafax.

El a apreciat ca "Prima Casa" este un program de succes, precizand ca acesta a fost una din actiunile de stimulare intreprinse de Guvern pentru realizarea obiectivului legat de diminuarea efectelor crizei economice si financiare.

Presedintele a declarat, sambata, la Timisoara, ca in trimestrul al doilea al anului 2010 s-ar putea inregistra o crestere economica potrivit evaluarilor si prognozelor facute de BNR. El preciza ca s-au eliberat garantii de "170 milioane de euro".

"Neimpozitarea profitului reinvestit este un mecanism care va asigura o crestere economica in 2010 pentru IMM-uri. Alte masuri care ajuta pentru cresterea economica sunt programul Prima Casa si comasarea altor taxe si impozite.

De asemenea, au fost eliminate 145 de taxe. In ceea ce priveste programul Prima Casa, sunt emise garantii de 170 de milioane de euro", spunea Basescu.

#basescu, #program, #prima, #casa, #garantii, #achizitie, #locuinte, #constructie , #stiri Traian Basescu