Presedintele Traian Basescu a promulgat Legea referendumului

Duminica, 15 Decembrie 2013, ora 09:27
1201 citiri
Presedintele Traian Basescu a promulgat Legea referendumului

Presedintele Traian Basescu a promulgat sambata Legea referendumului, informeaza Administratia Prezidentiala.

Potrivit sursei citate, seful statului a semnat sambata decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

Pe 5 decembrie, Curtea Constitutionala a Romaniei a publicat pe site-ul institutiei motivarea deciziei din 14 noiembrie prin care a respins ca neintemeiata obiectia de neconstitutionalitate formulata de presedintele Basescu si prin care a constatat ca dispozitiile Legii pentru modificarea si completarea Legii 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului sunt constitutionale, in raport cu criticile formulate.

In aceeasi zi, presedintele Traian Basescu anunta ca va promulga Legea referendumului pe 14 decembrie, la ora 23,59, in a zecea zi de la primirea motivarii Curtii Constitutionale.

Pe 14 noiembrie, Curtea Constitutionala a respins cu majoritate de voturi sesizarea presedintelui Traian Basescu privind modificarile aduse Legii referendumului prin care pragul de participare a fost redus la 30% din alegatorii inscrisi pe liste.

Astfel, se aplica solutia data in iunie de Curte, potrivit careia reducerea pragului de prezenta la 30% este constitutionala in masura in care nu se aplica referendumurilor organizate in decurs de un an de la data intrarii in vigoare a legii.

#Basescu lege referendum, #Basescu referendum 2013 , #stiri Traian Basescu