Presedintele Basescu sesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu legea referendumului

Sambata, 21 Septembrie 2013, ora 12:42
1081 citiri
Presedintele Basescu sesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu legea referendumului

Presedintele Traian Basescu a sesizat, sambata, Curtea Constitutionala, cu privire la Legea Referendumului, acuzand ca actul normativ contine prevederi care "infrang" principii constitutionale legate de exercitarea suveranitatii de catre popor.

Presedintele Traian Basescu a trimis, sambata, presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, in conformitate cu prevederile Articolului 146 lit. a) din Constitutia Romaniei si ale Articolului 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, informeaza Presedintia intr-un comunicat de presa.

Basescu sustine in cerere ca legea este neconstitutionala deoarece contravine dispozitiilor Art. 1 alin (3) din Constitutia Romaniei, republicata, potrivit carora "Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate", precum si prevederilor Art. 2 alin. (1) si (2) din Constitutia Romaniei, republicata, prin care se stipuleaza urmatoarele: "(1) suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum. (2) niciun grup si nicio persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu".

#Basescu lege Curtea Constitutionala, #Basescu lege referendum, #Basescu contestatie referendum lege , #stiri Traian Basescu