Premierul ii da afara pe incompetenti

Vineri, 14 August 2009, ora 13:37
1370 citiri
Premierul ii da afara pe incompetenti

Premierul Emil Boc a afirmat, vineri, ca reducerile de personal in sectorul bugetar vor fi facute pe baza unei analize legate de competenta profesionala a fiecaruia, transmite corespondentul NewsIn.

"Aceasta testare e parte componenta a reformei statului. Am facut aceasta reforma a agentiilor si, evident, ca cei care vor dispune aceasta disponibilizare- este vorba de peste 9.000 de oameni care vor fi disponibilizati-, vor pleca acasa, dar vor pleca pe baza unei analize eficiente si care va tine in primul rand cont de competente, la care, probabil, vom trebui sa tinem cont si de faptul ca, daca intr-o familie exista doi bugetari, va trebui sa gradam aceasta disponibilizare, pentru a putea asigura si o sustenabilitate finaciara unei familii pe perioada de criza.

Ca element principal si de baza a acestei reforme a statului este criteriul competentei si eficientei in raport cu cetateanul. Acest lucru l-am avut si il vom avea in vedere si in continuare", a spus Boc. Presedintele Traian Basescu a declarat joi, in timpul unei vizite la Tulcea, ca, in opinia lui, inainte de disponibilizari, ar trebui organizate testari, pe baza carora sa ramana in sistem functionarii buni.

"Recomandarea mea este, indiferent de culoarea politica a sefului de institutie, solutia corecta este - eu asta as face daca as fi presedintele unei institutii -, as face testari: cei buni raman, ceilalti pleaca. Stim cu totii ca avem un balast la nivel bugetar", a spus Basescu in timpul unei intaniri cu autoritatilor locale tulcene.

Seful statului a mai fost de parere ca, prin diminuarea veniturilor daca se aplica propunerea de a trimite bugetarii in concedii fara plata, exista riscul ca cei buni sa plece. Surse ministeriale au declarat miercuri pentru NewsIn ca Executivul vrea sa isi asume raspunderea pe un proiect de Lege privind restucturarea unor institutii publice si aplicarea unor masuri cu caracter financiar.

Proiectul prevede ca ordonatorii principali de credite pot decide daca angajatii vor avea 10 zile de concediu fara plata in intervalul septembrie - octombrie - noiembrie sau pot decide reducerea programului de lucru astfel incat venitul lunar al salariatilor sa fie fie redus cu 15,5%.

Sporurile care ar urma sa fie eliminate sunt cel de confidentialitate, de mobilitate, de risc si solicitare neuropsihica, suplimentul postului si cel corespunzator treptei de salarizare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #bugetari, #disponibilizari , #stiri Traian Basescu