Nu s-a pus problema de a da afara oameni din Ministerul Muncii

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 23:50
1406 citiri
Nu s-a pus problema de a da afara oameni din Ministerul Muncii

Detinatorul portofoliului Muncii, Mihai Seitan, a declarat miercuri ca in cadrul ministerului pe care-l conduce nu se pune problema disponibilizarilor, deoarece acestea s-au facut deja, adaugand si ca nu exista un plan de restructurari.

Intrebat daca la Ministerul Muncii se vor efectua disponibilizari, Seitan a raspuns ca nu.

"Nu, pentru ca sunt deja multe facute. Nu s-a pus nicio problema deocamdata pentru a da afara. Am dat niste date in care am spus ce disponibilizari s-au facut, care sunt posturile existente.

Mai putem lua niste masuri dar lasati-ne sa ni le gandim singuri. Mai sunt posturi vacante si multe lucruri care pot fi luate in discutie. Inca nu sunt definitive, dar in mare masura in marea majoritate a institutiilor pe care le avem in subordine, mai putin Ministerul sa zicem, lucrul acesta s-a intamplat inca de la inceputul anului", a comentat ministrul.

"Nu este un plan de restructurari. Exista niste date care au fost cerute pentru a stabili care sunt actualele cifre de personal din sistemul ministerului, care include si agentii, raportat la Legea 293 care modifica, uniformiza si simplifica agentiile si ministerele", a adaugat Seitan.

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca nu este convins de veridicitatea afirmatiilor guvernantilor cu privire la reducerea numarului de bugetari, argumentand ca nu a remarcat in statistici ?omeri in urma disponibilizarilor din sectorul bugetar.

"Nu va ascund ca nu sunt convins nici de realitatea a ceea ce se afirma la Guvern, am dat oameni afara... Nu prea am vazut in statistici someri din sectorul bugetar. Nu prea am vazut! O sa ma mai uit cu atentie zilele urmatoare.

S-au comasat ministere, dar a ramas acelasi numar de salariati... Ceva e in neregula si acolo", a declarat ?eful statului. El a spus ca va convoca membrii Guvernului la consultari, saptamana viitoare, pentru a discuta despre reforma sistemului bugetar, situatia concedierilor din administratie si despre programele finantate din fonduri UE. 

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#mihai seitan, #ministerul muncii, #bugetari, #concedieri , #stiri Traian Basescu