"Nu exista discordanta intre Ministerul Finantelor si Presedentie"

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 23:12
1683 citiri
"Nu exista discordanta intre Ministerul Finantelor si Presedentie"

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat, marti, pentru Mediafax ca "nu exista niciun fel de discordanta intre Ministerul Finantelor si presedentie" pe tema iesirii Romaniei din criza economica.

El a mai afirmat ca declaratiile sale nu reflecta un punct de diferit fata de cel exprimat de presedintele Traian Basescu.

Presedintele a declarat pe 2 ianuarie, la Sinaia, ca 2010 va fi anul in care Romania "va scapa de criza" si ca a doua jumatate a anului va insemna inceputul cresterii economice.

"Am vazut declaratii de genul Vladescu versus Basescu. Nu exista niciun fel de discordanta intre Ministerul Finantelor si presedentie.

Presedintele a exprimat o opinie care este o opinie a multor sefi de stat cum ca lumea, Europa si inclusiv Romania au o sansa sa iasa din criza. Eu am spus ca iesirea din criza si inclusiv primii ani dupa iesirea din criza vor fi niste ani grei.

Acestea sunt declaratiile mele, la fel cum declaratia la «figuri impuse» nu este o declaratie vis-a-vis de partenerii nostri externi, cum ca ne-ar fi impus sa facem ceva.

Este o declaratie in care spun ca datorita unor actiuni interne din anii anteriori, si aici ma refer la legea pensiilor, la majorarile salariale excesive, spatiul bugetar pe care il avem pentru dezvoltare este limitat, pentru ca trebuie sa alocam acesti bani pentru salarii, pensii, pentru niste sisteme de asigurari sociale care au fost dimensionate dincolo de puterea reala a economiei romanesti", a explicat Vladescu. 

#vladescu, #finante, #discordanta, #traian basescu , #stiri Traian Basescu