Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Agriculturii: Sunt ferme de sute de hectare care nu contribuie la bugetul de stat

Ministrul Agriculturii: Sunt ferme de sute de hectare care nu contribuie la bugetul de stat

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat miercuri ca exista in Romania ferme de sute de hectare care nu sunt inregistrate sub aceasta forma si care nu contribuie la bugetul de stat, potrivit Newsin.

"Sunt foarte multe activitati agricole care nu participa la fiscalizare. De exemplu, un numar important de ferme, cu activitati agricole, care sunt neinregistrate ?i care nu contribuie in niciun fel la bugetul statului.

Exista ferme de dimensiuni chiar foarte mari, de sute de hectare, care functioneaza ca persoana fizica, deci care nu au nicio forma de inregistrare si, in consecinta, nicio contributie la bugetul de stat. Cred ca si la acestea ferme s-a referit domnul presedinte", a declarat Dumitru.


Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca deficitul fondului de pensii va fi anul viitor de 3,6 miliarde de euro, iar solutiile pentru acoperirea acestuia sunt contractarea de noi imprumuturi si aplicarea cotei unice de impozitare asupra oricarui venit din Romania, inclusiv a pensiilor.


Presedintele a sugerat catrebuie marite si impozitele pentru pamant, pentru ca acesta sa nu mai fie lasat nelucrat. "Trebuie sa stimulam lucrarea pamantului prin parghii de impozitare", a explicat Basescu. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 840 ori
Citeste mai multe despreagricultura ferme hectare buget stat taxe