Ministerul Apararii nu primeste niciun ban in plus de la buget

Miercuri, 26 August 2009, ora 17:12
1491 citiri
Ministerul Apararii nu primeste niciun ban in plus de la buget

MApN nu va primi bani la rectificarea bugetara, conform proiectului de OG obtinut de NewsIn, insa isi va reorganiza fondurile actuale, astfel capitolele cheltuieli de personal si asistenta sociala vor avea mai multi bani, insa se vor taia bani de la bunuri si servicii sau cheltuieli de capital, precizeaza NewsIn.

Astfel, in urma reorganizarii propriilor fonduri, capitolul "Cheltuieli de personal", din care se platesc salariile si sporurilor personalului din MApN, va primi in plus suma de 140.479.000 de lei. Alte 25.000.000 de lei vor fi redirectionati pentru suplimentarea bugetului de la "Asistenta sociala".

De la celelalte capitole bugetare s-au luat bani pentru a acoperi necesarul pentru plata salariilor si sporurilor personalului din Ministerul Apararii.

Cel mai afectat a fost bugetul de la "Cheltuieli de capital", care a fost redus cu 78.800.000 de lei, in timp ce de la capitolul "Bunuri si servicii" au fost taiate 65.679.000 de lei.

De asemenea, MApN a redus cu 21.000.000 de lei si bugetul necesar transferului personalului intre unitati ale administratiei publice.

Guvernul a rectificat la inceputul lunii aprilie, prin Ordonanta de Urgenta, bugetul adoptat la inceputul acestui an, MApN pierzand atunci aproximativ 700 de milioane de lei.

Reducerea bugetului a dus la decizia, de la mijlocul lunii mai, a conducerii Ministerului Apararii Nationale, de a amana temporar plata unor sporuri catre angajati, printre aceste sporuri numarandu-se sporul de radiatii si de confidentialitate.

Sporul de confidentialitate este de pana la 15%, iar cel de radiatii de pana la 10 procente.

Ulterior, Stanisoara a revenit asupre hotararii, dupa ce si Traian Basescu a recomandat acest lucru.

Totusi, Ministrul Apararii Mihai Stanisoara a declarat pe 19 mai, in cadrul audierilor de la Camera Deputatilor, ca este increzator ca Ministerul Apararii Nationale (MApN) va fi principalul beneficiar in cazul unei rectificari bugetare pozitive.

Potrivit ministrului, economia dadea semne ca isi revine, astfel incat "se asteapta la o rectificare pozitiva a bugetului, in vara".


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, # rectificare, # minister, # sporuri, # cheltuieli, # personal , #stiri Traian Basescu