Ministerul Agriculturii, silit sa opreasca executarea activelor SNIF

Duminica, 06 Martie 2011, ora 23:04
2287 citiri
Ministerul Agriculturii, silit sa opreasca executarea activelor SNIF

Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR) cere Ministerului Agriculturii sa intervina pentru a proteja activele apartinand Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF), sustinand ca unele institutii au inceput deja executarea lor, informeaza NewsIn.

Federatia Nationala a Producatorilor cere Ministerului Agriculturii sa intreprinda demersurile legale pentru protejarea activelor statului apartinand Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF) fata de devalizarea inceputa de institutii precum Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare (SNIF), Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) si Agentia Domeniilor Statului (ADS), se arata intr-un comunicat transmis duminica de FNPAR.

"Din anul 2007, SNIF se afla in administrare speciala, iar activele societatii sunt sub sechestrul ANAF, ceea ce inseamna ca nu pot fi executate. Cu toate acestea, la mai multe sucursale ale societatii, cum sunt cele din Satu Mare, Bihor, Galati se executa activele SNIF de catre cei care au devalizat societatea.

De asemenea, precizam ca potrivit Legii 138/2004 divizarea SNIF in SNIF si ANIF nu este finalizata deci sechestrul ANAF este provizoriu si nedefinit, un motiv in plus ca activele SNIF sa nu poata fi executate", se precizeaza in comunicat.

Federatia sustine ca, avand in vedere ca raportul comisiei parlamentare de ancheta, finalizat in 2010, vorbeste de un prejudiciu de 19 miliarde de euro in sectorul de imbunatatiri funciare in perioada 1992-2010, presedintele Romaniei Traian Basescu ar trebui sa-si exprime un punct de vedere.

"Ministerul Agriculturii nu si-a indeplinit obligatiile si sarcinile prevazute expres in legislatia specifica cu privire la SNIF, fie urmare a lipsi reale de vointa pentru "a face" fie a dezinteresului sau neprofesionalismului, fie a unui amestec din toate in diferite proportii variabile in timp, deopotriva de grave si de condamnabile din punct de vedere constitutional, legal si moral", se arata in acelasi raport, potrivit FNPAR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#activele SNIF , #ministerul agriculturii, #ANAF, #active , #stiri Traian Basescu