Maririle de salarii, o eroare careia Guvernul nu ii poate raspunde pozitiv

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 15:34
1753 citiri
Maririle de salarii, o eroare careia Guvernul nu ii poate raspunde pozitiv

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la intalnirea cu romanii din Croatia, ca este o eroare sa se ceara mariri de salarii in Romania, care "nu a stat grozav in primele trei luni ale anului", si ca Finantele au imprumutat bani de pe piata sa plateasca la timp salariile si pensiile.

Presedintele Traian Basescu le-a facut romanilor din Croatia o scurta informare cu privire la situatia din tara, aratand ca Guvernul face tot ce este posibil in situatia de criza economica, dar ca este nevoie si ca romanii sa fie solidari cu aceste masuri.

"Nu sunt un pesimist, poate pentru ca sunt mai bine informat, dar in acelasi timp este clar ca in situatie de criza, dincolo de ceea ce poate face Guvernul, esentiala este solidaritatea romanilor cu realitatea. Ca daca nu vrei sa te asezi pe realitate si crezi ca astazi se mai pot cere mariri de salarii, sigur ca este o eroare careia Guvernul nu ii poate raspunde pozitiv. Dar asa e randuiala si trebuie sa le rezolvam pe toate intr-un fel sau altul", a sustinut seful statului.

Basescu s-a declarat optimist ca economia romaneasca isi va relua un curs ascendent inspre toamna. Totodata, Basescu a spus ca este un lucru bun faptul ca s-a micsorat masiv deficitul de cont curent, astfel ca el a ajuns de la peste 12% la 8%.

In continuare, Basescu a mai spus ca masurile de austeritate sunt obligatorii pentru a evita un eventual derapaj.

Seful statului le-a explicat romanilor din Croatia ca Romania a contractat un imprumut de la FMI, dar si de la Uniunea Europeana tocmai pentru a se evita un eventual derapaj economic.

El a explicat ca Romania "nu a stat grozav in primele trei luni ale anului", Ministerul de Finante imprumutand bani de pe piata pentru a putea plati fara intarziere salariile si pensiile.

Premierul Emil Boc a declarat marti ca Executivul face eforturi pentru a achita salariile si pensiile in perioda crizei economice, argumentand ca majorarile de venituri decise in diverse luni ale anului 2008, cand Romania inregistra crestere economica, trebuie acordate pe tot parcursul anului 2009.

"Guvernul face eforturi sustinute sa achite salariile si pensiile in aceasta perioada dificila de criza. Vreau sa stiti ca, in acest an, cheltuielile cu salariile si pensiile sunt mai mari decat cheltuielile din anul 2008, cand am avut o crestere economica de 7,8% si, din nefericire, am fost lasati cu un deficit de 5,2%. De ce ? Pentru ca anului trecut, am avut cresteri fie de pensii, fie de salarii, incepand cu diverse luni ale anului, iar in 2009 platim pentru intreg anul aceste majorari", a declarat Boc.

Premierul a adaugat ca Executivul face un efort "consistent si sustinut" pentru a putea sa achite in continuare salariile si pensiile la acelasi nivel si chiar cauta solutii pentru cresterea lor. "Spun foarte clar si raspicat: este sigur ca anul acesta vor fi inghetate salariile demnitarilor. De acest lucru va pot asigura. Niciun fel de majorare salariala nu va avea loc cu privire la demnitari. Este vorba despre peste 7.000 de persoane care intra in categoria demnitarilor sau persoanelor asimilate calitatii de demnitar. Pentru ceilalti, speram sa gasim resurse financiare pentru majorarea salariilor", a declarat seful Executivului.

 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#basescu, #cereri, #eforturi, #guvern, #pensii, #salarii , #stiri Traian Basescu