Kosovo: Presedintele grec pledeaza pentru o solutie acceptata de "ambele parti"

Vineri, 16 Februarie 2007, ora 06:02
753 citiri

Presedintele grec Carolos Papoulias a lansat joi un apel organismelor internationale pentru a gasi o solutie care sa fie acceptata de sarbi si de kosovarii albanezi in "problema Kosovo", cu prilejul unei intalniri cu presedintele roman Traian Basescu.

"Va trebui sa se gaseasca o solutie in conformitate cu drepturile omului si Carta Natiunilor Unite", a afirmat Papoulias in timpul vizitei sale la Bucuresti. "Trebuie sa ne straduim sa gasim o solutie care sa fie acceptata de ambele parti, indiferent de timpul pe care l-ar lua acest lucru."

Declaratiile lui Papoulias au intervenit in ziua urmatoare votului din Parlamentul sarb, care a adoptat cu o majoritate covarsitoare o rezolutie de condamnare a planului ONU care prevede o forma de suveranitate pentru Kosovo.

Emisarul ONU Marti Ahtisaari, care a facut public proiectul la inceputul lui februarie, prevede sa inainteze planul sau Consiliului de Securitate, spre sfarsitul lunii martie. Kosovo este administrat de ONU din 1999.

In cadrul vizitei sale in Romania, Papoulias a evocat cu Basescu si continuarea integrarii altor tari balcanice in Uniunea Europeana. "Am acordul si sustinerea presedintelui Romaniei pentru a coordona eforturile noastre pentru a ajuta aceste state prietene sa se integreze in Uniunea Europeana", a afirmat Papoulias.

Sursa: Rador