Jumatate din romani cred ca o duc mult mai greu decat anul trecut

Luni, 11 Mai 2009, ora 10:07
1036 citiri
Jumatate din romani cred ca o duc mult mai greu decat anul trecut

Mai mult de 80 de procente dintre romani sunt de parere ca situatia economica a tarii este mai proasta decat era anul trecut, potrivit unui sondaj INSOMAR. 

Ei cred ca principalul efect al inrautatirii situatiei economice se observa asupra pietii muncii, relateaza Realitatea TV.

Aproximativ 53% dintre repondenti sunt de parere ca situatia financiara a propriei familii este mult mai dificila decat anul trecut si nici nu se va imbunatati in urmatoarele trei luni.

De asemenea, peste jumatate din repondenti cred ca situatia economica la nivel national si cea a pietei muncii se va inrautati. Insa tot aproximativ jumatate spun ca vor putea depasi acest moment, prin eforturi si resurse personale.

Doar 23% dintre romani cred ca Romania se indreapta in directia "buna", 50% fiind de parere ca ne indreptam spre calea "gresita". 70% dau vina pe Guvern si Traian Basescu, in timp ce doar 25% cred ca este vina unor factori externi sau a unor nerealizari ale populatiei insasi.

Sondajul INSOMAR a fost realizat in perioada 30 aprilie - 5 mai 2009, pe un esantion reprezentativ de 1.212 persoane, din 52 de localitati urbane si 50 de localitati rurale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani, #situatie economica, #financiara, #piata muncii , #stiri Traian Basescu