Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Interviu cu presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu

Interviu cu presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu

Conflict deschis intre presedintie si parlament. Conducerea Senatului si cea a Camerei Deputatilor i-au cerut presedintelui Basescu sa revina public asupra unor declaratii privind coruptia la nivel inalt.

Acum doua zile, presedintele declara ca anumite proiecte de lege trimise la promulgare ar arata "impletirea intre infractori si oameni politici". Parlamentarii vor sa afle la cine s-a gandit Traian Basescu, dupa cum i-a spus lui Sorin Serb presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu.

Nicolae Vacaroiu: Am fost nevoiti sa facem o astfel de declaratie, tinand seama de discursul domnului presedinte Traian Basescu. Si aici nu este vorba numai despre domnul Traian Basescu, in general de respectarea prevederilor constitutionale si de atacuri dure la adresa parlamentului. In cuvantul pe care l-a tinut la DNA, domnul presedinte Traian Basescu a facut niste afirmatii extrem de grave la adresa parlamentului. Domnia sa a afirmat ca oamenii politici fac legi pentru infractori si nu pentru interesul public. O astfel de acuzatie depaseste efectiv orice limite.

Reporter: Domnule Vacaroiu, dar nu este normal ca pe presedinte sa il intereseze problema coruptiei, mai ales a coruptiei la nivel inalt?
Nicolae Vacaroiu: Cum sa nu, dar cine spune acest lucru?

Reporter: Insa presedintele a oferit niste explicatii, a spus ca ar fi, ...ulterior, este drept, dar a spus ca ar fi vorba de unii parlamentari, nu despre toti parlamentarii. Nu este suficienta aceasta precizare?
Nicolae Vacaroiu: Nu va suparati, va rog sa cititi textul. Textul asta pleaca peste tot, este monitorizat, deci textul este un mod... Cum sa spun? Este foarte clara, exprimarea e foarte clara, chiar daca, repet, tinand un discurs liber, probabil ca a scapat, dar a spus ca oamenii politici nu au facut nimic altceva decat sa emita legi pentru infractori, si nu pentru interesul public. Deci acuza este extrem de grava si nu este pentru prima oara, au mai fost cazuri. Dar, repet, aici s-au depasit anumite limite. Nu este hotararea mea, vreau sa retineti ca aceasta declaratie a fost elaborata cu participarea tuturor liderilor de grup, in sedinta comuna.

Reporter: ...Dar totul vine intr-un context special, in care PSD intentioneaza sa ceara suspendarea presedintelui.
Nicolae Vacaroiu: Nu este adevarat. Dar nu este a PSD declaratia asta, retineti ca toate grupurile politice... S-a supus la vot, au fost 18 voturi pentru, au votat impotriva numai cei 2 reprezentanti in Birourile Permanente reunite, 2 au votat impotriva. Deci ea este o declaratie a grupurilor politice.

Reporter: Nu, dar cine a venit cu textul, cine l-a scris?
Nicolae Vacaroiu: Textul este elaborat de cei doi presedinti prin aparatul tehnic pe care il avem, se face un crochiu, un proiect, proiectul respectiv s-a trimis la grupurile politice, grupurile politice au facut corecturi pe text, s-au facut foarte multe corecturi si in timpul sedintei Birourilor Permanente, s-a discutat fiecare obervatie, s-au facut corecturile necesare. Dupa ce totul s-a inchis, s-a supus la vot.

Sursa: Rador

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 904 ori