Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

India este interesata de oportunitatile de investitii pe piata IT&C din Romania

India este interesata de oportunitatile de investitii pe piata IT&C din Romania

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, va avea o intalnire cu oameni de afaceri indieni din New Delhi si Mumbai, organizata de Federatia Camerei de Comert si Industrie din India si Asociatia Camerelor de Comert si Industrie, si va vizita centrul de cercetare si dezvoltare al companiei Ranbaxy, Gurgaon, se arata intr-un comunicat al MCTI.Cu prilejul acestei intalniri, Zsolt Nagy va prezenta potentialilor investitori indieni situatia actuala a sectorului IT&C din Romania si motivele pentru care tara noastra este un partener de incredere pentru dezvoltarea unor afaceri in domeniul IT&C, oferindu-le drept exemple cele mai importante proiecte dezvoltate de MCTI in 2006: strategia de broadband a Romaniei, privatizarile totale ale companiilor din domeniu la care statul roman mai detine actiuni, precum si celelalte proiecte care au ca scop introducerea noilor tehnologii, pas important spre trecerea la Societatea Informationala.

Ministrul Zsolt Nagy efectueaza, la invitatia domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei, o vizita de lucru in India, in perioada 22-24 octombrie 2006.

In cadrul programului vizitei de stat unul dintre punctele importante ce vor fi discutate il reprezinta cooperarea economica, industria IT&C fiind considerata un domeniu de cooperare de interes strategic intre cele doua state.

Zsolt Nagy va participa la intalnirea pe care delegatia Romaniei o va avea cu Primul Ministru al Indiei, la convorbirile oficiale la nivelul delegatiei si, de asemenea, va semna o serie de documente bilaterale precum Declaratia comuna de prietenie, cooperare si parteneriat, Acordul comercial si de cooperare economica, Protocolul privind amendarea Acordului de promovare si protectie a investitiilor si Programul de schimburi culturale pe perioada 2006-2008.

India este un partener strategic al Romaniei, angajand deja investitii substantiale in domeniul IT&C pe piata romaneasca si care intentioneaza sa continue aceste programe. Atat Romania, cat si India au un potential ridicat de cooperare, care trebuie valorificat cu maxima eficienta, inclusiv pentru sustinerea relatiilor de parteneriat care vor fi stabilite intre cele doua tari cu ocazia vizitei de stat.

Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 846 ori