IMM-urile, cel mai mare performer in realizarea PIB-ului Romaniei

Luni, 14 Mai 2007, ora 03:00
940 citiri
IMM-urile, cel mai mare performer in realizarea PIB-ului Romaniei

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) sunt cel mai mare performer in realizarea PIB-ului Romaniei, a afirmat, vineri, presedintele suspendat Traian Basescu, intr-o intalnire avuta cu reprezentantii patronatelor.

In contextul in care aproape 70 la suta din PIB rezulta din productia IMM-urilor, Traian Basescu le-a multumit intreprinzatorilor pentru ca, "spre deosebire de alte categorii de oameni de afaceri, patronul unei mici intreprinderi isi angajeaza direct banii lui si, de multe ori, situatia familiei sale si risca pentru a produce".

"Intreprinzatorul se aseaza in fata concurentei cu curaj, cu pricepere, cu talent si niciodata nu exclude riscul esecului. Faptul ca intreprinderile mici si mijlocii nu sunt printre acele intreprinderi care merg sa beneficieze de mari anulari de datorii, de scutiri de taxe, de toate facilitatile pamantului arata ca, de fapt, aici se afla partea suta la suta sanatoasa a economiei romanesti", a afirmat Basescu.

IMM-urile trebuie sa fie mai bine reprezentate

Presedintele suspendat le-a recomandat micilor intreprinzatori sa consolideze mult mai bine modul in care ei se autoreprezinta, remarcand dealtfel ca este extrem de dificil chiar pentru un guvern sa aiba discutii cu foarte multi reprezentanti ai patronatelor.

"Este, parca, prea multa faramitare la nivelul patronatelor, parca prea mult vrem sa construim cate o asociatie patronala fara sa dam foarte mare atentie reprezentativitatii. Este extrem de important ca segmentul de intreprinderi mici si mijlocii din economia romaneasca sa fie foarte puternic reprezentat", a spus Traian Basescu.

"Consolidarea sistemului patronal se poate constitui intr-o organizatie, o asociatie care ar putea lua loc la masa puterii in mod legitim si corect, servind nu numai interesele patronilor, dar servind interesele milioanelor de salariati pe care dvs ii aveti in micile dvs intreprinderi, servind nevoia de dezvoltare economica rapida a Romaniei", a mai spus Basescu

Bloombiz
(Sursa: Rompres)