Guvernul va promova Legea responsabilitatii fiscale in Parlament prin parlamentarii PDL

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 09:18
918 citiri
Guvernul va promova Legea responsabilitatii fiscale in Parlament prin parlamentarii PDL

Guvernul a finalizat textul Legii responsabilitatii fiscale, actul normativ urmand sa fie promovat de urgenta in Legislativ prin ministrii PDL care sunt si parlamentari, a anuntat Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului, informeaza NewsIn.

Senatorii au votat in unanimitate la inceputul lunii noiembrie, cu 93 de voturi favorabile, modificarile aduse Legii de organizare a Guvernului prin care un Executiv demis putea transmite Parlamentului proiectul bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale, dar si Legea responsabilitatii fiscale.

Legea nu a fost insa promulgata de seful statului, deoarece Traian Basescu a invocat problema legislativa care apare din faptul ca un Guvern demis nu poate trimite bugetul in Parlament, lucru care ar echivala cu a da puteri acelui Guvern.

Presedintele Traian Basescu a declarat pe 19 noiembrie, la un post de televiziune, ca va convoca partidele parlamentare pentru a discuta inainte de a lua o decizie cu privire la promulgarea Legii prin care Guvernul poate face bugetul, atragand atentia ca majoritatea se contrazice atunci cand cere un buget de la un Cabinet demis.

Intrebat daca va promulga Legea prin care Parlamentul abiliteaza Guvernul demis sa alcatuiasca bugetul pentru 2010, presedintele a raspuns ca intentia sa este sa convoace partidele "pentru ca bugetul este expresia unui program de guvernare asumat de un Guvern care primeste votul Parlamentului".

"Este absolut greu de inteles cum au gandit cei din majoritatea de la Grivco sa darame Guvernul - deci nu mai e bun nici programul Guvernului - si in acelasi timp sa-i ceara sa faca un buget", a semnalat Basescu contradictia.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, # lege responsabilitate, # fiscala , #stiri Traian Basescu