Guvernul va majora taxele daca masurile promise nu au efect

Luni, 10 Mai 2010, ora 17:13
1313 citiri
Guvernul va majora taxele daca masurile promise nu au efect

Guvernul s-a angajat, prin Memoramdumul suplimentar de Intelegere convenit cu FMI si UE, sa majoreze unele taxe, daca masurile anuntate deja privind reducerea cheltuielilor nu vor fi aplicate pana in iunie sau nu au efectul scontat, relateaza Mediafax.

Memorandumul include masurile de reducere a cheltuielilor convenite de autoritatile romane cu institutiile internationale, precum reducerea salariilor cu 25%, rationalizarea numarului de angajati din sectorul public, diminuarea pensiilor cu 15%, inghetarea pensionarilor anticipate si extinderea bazei de impunere pentru impozitul pe venit, pentru a include si tichetele de masa si veniturile din castigurile de capital.

"In cazul in care aceste actiuni nu sunt implementate pana in iunie 2010 sau nu conduc la consolidarea anticipata vor fi implementate actiuni suplimentare de majorare a veniturilor, inclusiv masuri de majorare a cotelor de impunere, pentru a se elimina orice diferenta bugetara anticipata", se arata in memorandumul de intelegere, obtinut de MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a anuntat joi ca autoritatile romane au ales solutia reducerii salariilor bugetare si a pensiilor, in loc de majorarea semnificativa a principalelor taxe, respectiv cota unica de impozitare si TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#guvern, #majorare, #taxe , #stiri Traian Basescu