Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul discuta despre un fond social la care companiile de stat sa verse 1% din cifra de afaceri

Guvernul discuta despre un fond social la care companiile de stat sa verse 1% din cifra de afaceri

Guvernul analizeaza varianta infiintarii unui fond de solidaritate sociala la care fiecare companie de stat finantata din venituri proprii sa contribuie cu 1% din cifra de afaceri anuala si care sa fie utilizat pentru sustinerea financiara a pensionarilor dupa reducerea cu 15%, afirma surse politice.

"S-a cerut companiilor de stat sa transmita Guvernului propuneri concrete de reducere a cheltuielilor si salariilor, iar concomitent se discuta ideea ca aceste companii sa contribuie si la un fond de solidaritate sociala, pentru sustinerea pensionarilor pe parcursul masurilor de austeritate. In primul rand trebuie analizate solutiile de reducere a cheltuielilor si salariilor, dupa care va fi luata o decizie si in ceea ce priveste infiintarea fondului", au declarat, marti, pentru MEDIAFAX, surse politice.

In urma negocierilor cu FMI, autoritatile de la Bucuresti au propus, ca masuri pentru incadrarea intr-un deficit bugetar de 6,8% din PIB in 2010, reducerea fondului de salarii bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% si o scadere masiva a subventiilor, in loc de majorarea semnificativa a principalelor taxe, respectiv cota unica si TVA.


Masurile, anuntate in 6 mai de presedintele Traian Basescu, au fost contestate de catre sindicalisti.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 889 ori