Guvernul a decis: locuintele ipotecate pot fi cumparate prin Prima Casa

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 13:01
2224 citiri
Guvernul a decis: locuintele ipotecate pot fi cumparate prin Prima Casa

Modificarile efectuate, miercuri, de Guvern la programul "Prima Casa" permit vanzarea tuturor locuintelor deja ipotecate, atat a imobilelor nou-construite, cat si a caselor executate anterior, decizia fiind luata in urma discutiilor dintre ministri, pentru a evita crearea unei discriminari.

"Ipotecarea casei a reprezentat unul dintre subiectele discutate in Guvern, in contextul modificarilor la «Prima Casa», si s-a decis ca principiul liberei vanzari sa fie aplicat la nivelul tuturor locuintelor, pentru a se evita aparitia unei discriminari", au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Hotararea de guvern care modifica normele la "Prima Casa", obtinuta de MEDIAFAX, stabileste de altfel ca in cadrul programului poate fi achizitionata "o singura locuinta finalizata, aflata pe teritoriul Romaniei, inscrisa in cartea funciara in conditiile legii".

Actul normativ elimina astfel conditia impusa initial de Guvern, si anume ca in cadrul programului sa poata fi cumparate doar locuinte libere de sarcini.

Modificarile au fost efectuate de Guvern dupa ce bancile au cerut ca in programul "Prima Casa" sa fie incluse si apartamentele nou-construite prin credit bancar si deja ipotecate, precum si clarificarea unor detalii legate de ipoteca asupra locuintei si polita de asigurare.

Intr-o conferinta de presa sustinuta joi, presedintele Traian Basescu a declarat ca spera ca programul "Prima Casa" sa stimuleze in primul rand constructiile noi si "sa nu se gaseasca o portita ca apartamente ipotecate deja sa fie parte a acestui program".

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#casa, #guvern, #ipoteca, #locuinta, #prima , #stiri Traian Basescu