Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fotoliul lui Basescu nu se clatina inca

Fotoliul lui Basescu nu se clatina inca

Partidele romanesti din opozitie, PSD si PRM, au intocmit si au inaintat Parlamaentului documentul prin care cer suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Biroul Permanent al celor doua camere a decis ca documentul de 30 de pagini, semnat de 128 de reprezentanti ai celor doua partide.

Documentul il acuza pe seful statului de incalcarea a 34 de paragrafe din Constitutia Romaniei, sa fi prezentat plenului la 28 februarie. In opinia petitionarilor, presedintele a gresit intre altele fata de democratie si statul de drept. Legislativul va trebui sa decida daca va transmite cererea de suspendare mai departe, Curtii Constitutionale, sau va infiinta in prealabil o comisie speciala care sa analizeze acuzatiile legate de incalcarea Constitutiei.

In cazul unui verdict negativ, seful statului va fi suspendat din functie pe o perioada de 30 de zile, urmand ca soarta sa viitoare sa fie hotarata de un referendum. In legatura cu aceasta ultima chestiune, Camera Deputatilor a incercat sa aplice presedintelui o noua lovitura: a operat modificari la proiectul legii referendumului care sa permita o facilitare a suspendarii sefului statului, numai ca modificarea a fost anulata de Curtea Constitutionala. Pentru a obtine suspendarea presedintelui, este nevoie de votul a cel putin jumatate din votanti, iar indicele de popularitate a lui Basescu se situeaza la peste 50%.

Sursa: Rador

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 772 ori