FNSA respinge reducerea fondului de salarii

Vineri, 07 Mai 2010, ora 10:33
1402 citiri
FNSA respinge reducerea fondului de salarii

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) respinge in totalitate propunerile presedintelui Traian Basescu de redresare economica prin reducerea fondului de salarii, a pensiilor si a ajutorului de somaj, potrivit Mediafax.

Presedintele FNSA, Valer Suciu, a declarat, vineri, ca federatia va adresa un protest sefului statului, in care vor fi expuse toate nemultumirile sindicalistilor fata de masurile anuntate de presedinte.

"Prin reducerea salariilor bugetarilor, a pensiilor si a ajutorului de somaj, se reduce masa de impozitare.

Reducandu-se aceasta masa de impozitare, veniturile din impozitul pe venituri se vor diminua drastic.

Deci ceea ce preconizeaza presedintele si Guvernul prin aceste masuri este o chestiune falsa, pentru ca, in realitate, nu se vor economisi 10,2 miliarde de euro, ci mult mai putin.

FNSA dezaproba si respinge in totalitate propunerile presedintelui Romaniei, Traian Basescu, si ii vom adresa un protest cu nemultumirile noastre", a spus Suciu.

Potrivit acestuia, Guvernul ar trebui sa adopte cea mai eficienta masura de economisire la bugetul de stat a banilor publici, si anume reducerea cheltuielilor cu bunurile si serviciile in administratia publica, "lucru cu care presedintele nu prea era de acord".

"Adica acum trebuie sa luam de la cei care oricum nu au, iar cei care guverneaza si sunt in pozitiile cheie, pusi de partide sa cheltuiasca cu nemiluita pe ce vor, pe chiolhanuri, pe zile festive.

Trebuie reduse cheltuielile cu bunurile si serviciile", a spus liderul FNSA.

Acesta a sustinut ca, daca se insista totusi pe reducerea salariilor bugetarilor si pensiilor, ar trebui sa se reduca salariile de peste 3.000 de lei si pensiile de peste 2.000 de lei, "pentru ca ar fi mai usor de suportat, fata de cei care au salarii si pensii mici".

"Daca reducem, in schimb, o pensie de 300 de lei, oricum persoana care are astfel de pensie nu poate trai, si ii mai si tai din bani...", a spus Valer Suciu.

Liderul FNSA a precizat ca solutii de economisire a banilor se pot gasi, dar acestea trebuie discutate cu partenerii sociali.

Suciu i-a reprosat presedintelui ca nu a mentionat ca reducerea salariilor bugetarilor incepe chiar cu el si cu membrii Guvernului.

De asemenea, acesta a reclamat si faptul ca Traian Basescu a trecut la amenintari la adresa liderilor de sindicat, pe care i-ar fi asociat cu coruptia din administratie, pentru ca acestia ar fi responsabili de persoanele care organizeaza licitatii.

"Partea tehnica a licitatiilor este asigurata de membrii nostri de sindicat, dar decizia asupra licitatiilor este luata de liderii politici.

Totodata, un alt lucru care m-a deranjat este remarca presedintelui despre neprofesionalismul angajatilor din administratia publica, prin cererea de a se face iarasi evaluari.

Nu a aflat presedintele ca in administratia se fac anual evaluari ale performantelor individuale?", a subliniat Valer Suciu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca, dupa negocierile cu FMI, pensiile si ajutoarele de somaj vor scadea cu 15%, fondul de salarii pentru tot aparatul bugetar cu 25% si vor fi reduse "masiv" subventiile, banii urmand sa fie alocati tintit "catre cei care au nevoie de sprijin financiar". 

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#fnsa, #fond, #reducere, #salarii , #stiri Traian Basescu