Expertii CE vor evalua progresul Romaniei in 7 domenii

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 15:32
932 citiri
Expertii CE vor evalua progresul Romaniei in 7 domenii

Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat, luni, la Cotroceni, ca principalul obiectiv al Romaniei trebuie sa ramana implementarea masurilor structurale si de consolidare fiscala, mentionand ca experti ai CE vor veni la Bucuresti saptamana viitoare pentru a evalua progresul in sapte domenii, transmite Mediafax.

"Fara masuri, tara nu va putea progresa din punct de vedere economic si nu va putea depasi aceasta situatie", a spus Barroso.

Oficialul european a spus ca a discutat cu presedintele Traian Basescu despre modul in care pot fi protejate cel mai mai bine grupurile cele mai vulnerabile din societate si cum se poate investi in crestere, el adaugand ca, in aceasta privinta, fondurile europene pot juca un rol crucial in stimularea economiei si, prin urmare, in reducea saraciei.

"Trebuie sa grabim fluxul de fonduri europene astfel incat ele sa poata sa fie folosite la capacitate maxima", a aratat Barroso.

El a opinat ca trebuie sa fie dat un nou impuls printr-o noua initiativa privind investitiile Uniunii Europene.

"Aceasta implica un plan de actiune pentru o supraveghere politica mai sporita si o asistenta tehnica ulterioara din partea Comisiei pentru a imbunatatia capacitatea de administrare la toat nivelurile", a subliniat presedintele CE.

El a spus ca, in acest sens, ii va scrie ulterior presedintelui Traian Basescu o scrisoare in care va detalia aceste aspecte.

Barosso a mentionat ca, saptamana viitoare, experti ai CE vor veni la Bucuresti pentru a evalua progresul in sapte domenii prioritare.

"Prioritatea noastra imediata este de a aduce situatia economica la un nivel de stabilitate. Stim ca Romania ia masuri foarte dificile, foarte grele, dar alternativa, credem, ar fi una si mai dificila", a aratat oficialul european.

Detaliile cruciale la care trebuie să fie atenți românii când își caută apartament: „Cu cât o clădire este mai înaltă, cu atât este mai periculoasă”
Detaliile cruciale la care trebuie să fie atenți românii când își caută apartament: „Cu cât o clădire este mai înaltă, cu atât este mai periculoasă”
Unul dintre criteriile importante pe care persoanele care caută să închirieze sau să cumpere un apartament îl iau în considerare este siguranța. Aceasta este dată inclusiv de cât de bine...
#experti, #romania, #barroso, #consolidare, #fiscala , #stiri Traian Basescu