Consiliul IMM-urilor: Masurile prezentate de Basescu sunt strict necesare

Sambata, 08 Mai 2010, ora 12:05
1595 citiri
Consiliul IMM-urilor: Masurile prezentate de Basescu sunt strict necesare

Consiliul National al IMM-urilor (CNIPMMR) considera ca masurile prezentate de presedintele Traian Basescu sunt "strict necesare, chiar daca ele sunt atat de dureroase, impunandu-se si alte masuri complementare", mai ales pentru stimularea investitiilor si eliminarea arieratelor, potrivit NewsIn.

Presedintele Basescu a declarat joi ca nu se vor majora TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie se va reduce fondul de salarii cu 25% din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, precum si taierea drastica a unor subventii.

De asemenea, si ajutorul de somaj va fi redus cu 15%.

"Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania apreciaza in mod deosebit eforturile depuse de Guvernul Romaniei si de presedintie, in vederea gasirii celor mai bune solutii  fara impovararea suplimentara a intreprinzatorilor si pentru sustinerea domeniului intreprinderilor mici si mijlocii", se arata in comunicatul transmis, vineri, de CNIPMMR.

Consiliul IMM-urilor considera ca se impun si alte masuri complementare "care sa asigure eliminarea arieratelor din economie, stimularea investitiilor, cresterea cererii interne pe baze sanatoase si implicit crearea de noi locuri de munca pentru a contribui la angajarea personalului disponibilizat din sectorul bugetar" si s-a aratat disponibil sa participe la elaborarea acestora pentru iesirea din criza.

Seful statului a mai spus ca pana la finalul anului, conducatorii institutiilor trebuie sa faca evaluari si apoi disponibilizari, aceasta fiind una dintre masurile necesare pentru reducerea intregului fond de salarii cu 25%, si le-a sugerat acestora sa nu mentina in functii clientela politica.

Basescu a mai sugerat ca liderii sindicali si sefii institutiilor din administratie sa infiinteze comisii comune in care sa analizeze valoarea fiecarui functionar si, in functie de rezultat, sa stabileasca cine pleaca si cine nu.

"Au timp sase luni, pentru ca veniturile oricum se reduc cu 25%.

Pana la sfarsitul lunii decembrie pot sa-si analizeze fiecare salariat in parte", a precizat Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #imm, #masuri , #stiri Traian Basescu