Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Clientii nemultumiti ii cer lui Basescu aplicarea OUG 50, in forma actuala

Clientii nemultumiti ii cer lui Basescu aplicarea OUG 50, in forma actuala

Clientii nemultumiti ai mai multor banci cer, prin intermediul unor scrisori deschise adresate presedintelui Romaniei, Traian Basescu si premierului Emil Boc ca Parlamentul sa adopte OUG 50 in forma actuala, in sensul ca aceasta sa se aplice si la contractele in derulare.

Cele doua scrisori sunt semnate de catre reprezentantii clientilor nemultumiti de la BCR, Volksbank, Alpha Bank, RBS, Bancpost, Raiffeisen, ING Bank, Banca Romaneasca si Banca Transilvania.

"Dupa ce proiectul de lege a trecut de Senat, de celelalte comisii din cadrul Camerei Deputatilor, in sedinta din 8 decembrie 2010 din cadrul Comisiei de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor s-a declarat insistent si rupt total de firul de pana acum al dezbaterilor, de catre reprezentantii PDL, ca angajamentul Guvernului Romaniei si al Bancii Nationale a Romaniei, in relatia cu FMI si Comisia Europeana, prevede in mod clar si irevocabil ca OUG 50/2010 sa nu se aplice contractelor de credit in derulare", se arata in ambele scrisori.

Astfel, reprezentantii clientilor nemultumiti ai bancilor sustin ca. luandu-se decizia de a nu se aplica OUG 50/2010 contractelor de credit in derulare, practic se anuleaza efectele acesteia, "ignorandu-se faptul ca sunt deja 8 milioane de contracte de credit in derulare in Romania si circa 4.5 milioane de romani, care depind de aceste credite".

"In acest fel, se platesc bancilor din Romania, cu capital strain, sume suplimentare abuzive din bugetele de familie, si asa reduse datorita masurilor de austeritate deja impuse si resimtite de toti acesti debitori adusi la limita suportabilitatii.

Prin aceasta modificare, romanii vor iesi de sub protectia legii initiate de ANPC, care respecta si imbunatateste indrumarile Directivei Uniunii Europene", se mai precizeaza in document.

Pe baza acestor considerente, reprezentantii clientilor nemultumiti ai bancilor ii cer presedintelui Traian Basescu sa nu sustina legea cu amendamentul propus de PDL.

"De aceea va cerem sprijinul sa nu sustineti o lege cu amendamentul propus de PDL in data de 8 decembrie, care nu protejeaza interesele Romaniei si ale romanilor si care nu respecta cutumele europene, transformandu-ne in cetateni europeni cu drepturi mai putine decat ceilalti cetateni ai aceleiasi Europe Unite", se spune in document.

Totodata, reprezentantii clientilor nemultumiti ai bancilor atrag atentia premierului Emil Boc ca daca va sustine aceasta varianta a OUG 50 "va distruge munca realizata de colegii de partid, timp de mai bine de sase luni, acceptand realizarea unor interese straine, altele decat cele ale votantilor dumneavoastra".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1824 ori
Citeste mai multe despre50 banca basescu clienti contracte credite oug