Bugetul Apararii, suplimentat cu peste 60 milioane lei

Marti, 04 Mai 2010, ora 09:26
928 citiri
Bugetul Apararii, suplimentat cu peste 60 milioane lei

Bugetul Ministerului Apararii a fost suplimentat de Guvern cu 61,5 milioane lei pentru acoperirea cheltuielilor prevazute pentru trimestrul II al acestui an in vederea suplimentarii efectivelor, pregatirii si dotarii acestora, precum si reconfigurarii contingentului romanesc din Afganistan in 2010, potrivit Mediafax.

Banii au fost alocati din Fondul de rezerva bugetara al Guvernului, conform unei hotarari aprobate recent de Executiv.

Necesarul de credite, in suma totala de pana la 210,7 milioane lei pentru trimestrele III si IV ale anului va fi asigurat tot din Fondul de rezerva sau cu ocazia rectificarii bugetului de stat pe acest an, se arata in document.

Achizitiile necesare indeplinirii misiunilor vor fi efectuate in regim de urgenta.

Presedintele Traian Basescu afirma, in luna aprilie, ca i se pare "inadmisibil" ca unele state membre NATO sa considere ca si-au incheiat misiunea in Afganistan, aratand ca, pentru a-si asigura securitatea propriilor trupe, avand in vedere misiunile pe care le au de indeplinit, Romania si-a dublat in 2009 efectivele fata de 2008, trecand de la circa 500 de militari la 1.038 de militari, iar pentru 2010 este prevazuta o crestere de 150 de militari.

"In penultima sedinta CSAT am constatat ca datorita misiunilor pe care le indeplinim, ne punem trupele in insecuritate daca nu marim efectivele cu inca 600 de militari.

Deci, pana in luna septembrie, Romania va avea in Afganistan 1.800 de militari pentru a-si putea indeplini misiunea si cu maxima securitate pentru trupele dislocate acolo", a spus seful statului.

El a anuntat aceste cifre in contextul discutiilor din mai multe state din NATO privind oportunitatea mentinerii prezentei militare in Afganistan. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, # mapn, # lei , #stiri Traian Basescu