Boc, dupa declaratiile lui Basescu: Majorarea TVA, singura alternativa

Joi, 08 Iulie 2010, ora 01:21
973 citiri
Boc, dupa declaratiile lui Basescu: Majorarea TVA, singura alternativa

Majorarea TVA a reprezentat singura alternativa imediata si legala pentru a limita deficitul, dupa ce Curtea Constitutionala a respins reducerea pensiilor, considera premierul Emil Boc, care a raspuns astfel declaratiilor presedintelui Traian Basescu privind cresterea taxei pe valoarea adaugata, potrivit Mediafax.

"Dupa decizia Curtii Constitutionale, nu am avut la dispozitie o alta alternativa imediata si legala alta decat aceea de majorare a TVA", a raspuns Boc la solicitarea presei de a comenta declaratiile presedintelui privind majorarea TVA.

Solicitat sa comenteze si declaratia presedintelui privind impozitarea tuturor veniturilor, Boc a aratat ca discutia referitoare la politica fiscala pentru 2011 va incepe in toamna acestui an, impreuna cu expertii nou-infiintatului Consiliu Fiscal.

"Pentru 2011 va fi un nou buget si acum s-a aprobat si Consiliul Fiscal care va lucra impreuna cu Guvernul la strategia fiscal-bugetara pentru 2011 si pentru anii urmatori, iar discutia va incepe practic in aceasta toamna, pentru o noua politica fiscala pentru 2011", a spus premierul.

In ceea ce priveste probabilitatea incheierii unui nou acord cu FMI, seful Guvernului a sustinut ca in prezent nu exista niciun fel de discutie pe aceasta tema. 

#basescu, #boc, #majorare, #tva , #stiri Traian Basescu