Basescu vrea sa schimbe legislatia privind protectia juridica a functionarilor

Luni, 10 Mai 2010, ora 09:10
1046 citiri
Basescu vrea sa schimbe legislatia privind protectia juridica a functionarilor

Presedintele Traian Basescu a declarat ca, in cadrul discutiilor avute cu liderii sindicali, s-a abordat si problema modernizarii legislatiei in privinta protectiei juridice a functionarilor, context in care seful statului a evocat momente legate de activitatea sa ca primar al Capitalei, informeaza NewsIn.

Un alt subiect de discutie, care ar trebui rezolvat in aceasta perioada de modernizare a legislatiei a fost legat de protectia juridica a functionarilor.

Ati vazut si dvs la televizor atitudini ale concetatenilor nostri fata de politist, fata de un inspector al Garzii Financiare, atitudini de intimidare, de umilire sau, atunci cand oameni in exercitiul functiunii fac un proces-verbal de contraventie sau un proces-verbal prin care constata ilegalitati, agentul economic sau persoana fizica se indreapta in instanta impotriva persoanei fizice care este functionarul, fie ca e politist, fie ca-i inspector ANAF sau al Garzii Financiare", a spus Basescu.

Presedintele a rememorat si unele probleme pe care el insusi le-a avut in perioada in care a fost edil sef al Capitalei.

"Si eu am trecut prin astfel de situatii. Ca primar al capitalei, aveam la un moment dat nu mai putin de vreo 500 de procese si a trebuit sa-mi platesc din buzunar avocatii, desi daramarea chioscurilor, spre exemplu, fusese o actiune in interes public sau in exercitiul functiunii.

Protectia pe care trebuie s-o dam functionarilor statului este, pe de o parte, protectie prin asistenta juridica, in situatia unor astfel de procese, iar, pe de alta parte, sanctionarea acelora care umilesc institutiile statului sau functionarii statului, atata timp cat ei sunt corecti.

Cei care fac abuzuri trebuie sa raspunda in fata legii", a spus seful statului, la finalul avute cu liderii sindicali pe care i-a invitat duminica la Cotroceni.

#basescu, #legislatie, #functionari , #stiri Traian Basescu