Basescu vrea sa-l inlocuiasca pe Boc

Duminica, 13 Martie 2011, ora 22:29
1655 citiri
Basescu vrea sa-l inlocuiasca pe Boc

Presedintele Traian Basescu a sustinut, in intalnirea de duminica de la Vila Lac 1, varianta desemnarii unui premier tehnocrat, dar fara a le spune liderilor PDL numele la care se gandeste pentru preluarea functiei de prim-ministru, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid. 

Conform surselor citate, seful statului a sustinut din nou necesitatea plecarii lui Emil Boc din fruntea Guvernului si a nominalizarii unui prim-ministru tehnocrat.

Nici de aceasta data insa presedintele Basescu nu le-a spus liderilor PDL pe cine are in vedere pentru preluarea functiei de prim-ministru.

Potrivit acelorasi surse, s-a discutat si despre faptul ca, daca este usor ca la motiunea de cenzura sa nu votezi, este mai dificil sa aduni suficiente voturi pentru a investi un nou guvern.

Emil Boc si Vasile Blaga si-au anuntat colegii de partid, la intalnirea de duminica dupa-amiaza, ca vor candida la sefia partidului, iar presedintele Traian Basescu a sustinut din nou solutia unui premier tehnocrat, potrivit unor surse participante la intalnire, citate de "Gandul".

Conform unor surse din PDL citate de "Gandul", planul pus la cale de Basescu este ca Boc sa-si prezinte demisia joi, dupa motiunea de cenzura a opozitiei, iar in locul lui sa fie nominalizat un prim-ministru tehnocrat.

Actualul sef al Guvernului ar fi de acord cu aceasta varianta daca primeste, in schimb, sprijinul filialelor pentru un nou mandat la conducerea partidului. 

#traian basescu, #premier, #emil boc, #prim ministru, #tehnocrat , #stiri Traian Basescu