Basescu vrea sa atraga Kazahstan in proiecte energetice

Marti, 02 Martie 2010, ora 09:25
659 citiri
Basescu vrea sa atraga Kazahstan in proiecte energetice

Presedintele Traian Basescu a declarat marti, inainte de a pleca in Kazahstan, ca aceasta vizita de stat are obiective legate de consolidarea relatiilor bilaterale si dezvoltarea cooperarii economice, in mod deosebit in domeniul energetic, transmite NewsIn.

"In ceea ce priveste intarirea cadrului bilateral dintre Romania si Kazahstan, se vor semna acorduri precum cel pentru colaborare economica, acordul de colaborare pe justitie, acordul cu privire la protejarea reciproca a investitiilor, acord de colaborare in turism si acord de cooperare in domeniul statisticii", a precizat Traian Basescu marti, inainte de a pleca in Kazahstan, unde efectueaza o vizita de stat de doua zile, la invitatia omologului sau kazah.

"In ce priveste cooperarea economica bilaterala, in mod deosebit in ce priveste domeniul energiei, avem in vedere posibilitatile de a atrage Kazahstanul in proiectul trilateral Azerbaidjan-Georgia-Romania cu privire la tranzitul titeiului catre Europa, precum si la tranzitul gazelor catre Europa.

Cand vorbim de tranzitul titeiului ne referim participarea Kazahstan in proiectul PEOP iar in ce priveste tranzuitul de gaze este vorba de proiectul Azerbaidjan-Georgia-Romania de dezvoltare a doua terminale de gaze lichefiate in Georgia si la Constanta", a spus seful statului roman.

Presedintele Traian Basescu se va intalni marti cu omologul sau kazah, Nursultan Nazarbaev iar miercuri va face o vizita la Parlament, unde se va intalni cu presedintele Majilis (Camera Deputatilor), Ural Muhamedjanov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#basescu, #kazahstan, #romania, #energie , #stiri Traian Basescu