Basescu vrea reexaminarea Legii privind autorizarea lucrarilor de constructii

Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 23:25
1403 citiri
Basescu vrea reexaminarea Legii privind autorizarea lucrarilor de constructii

Presedintele Traian Basescu a trimis marti Parlamentului spre reexaminare completarile Legii privind autorizarea executarii lucrarilor de contructii, motivand ca aprobarea tacita a autorizatiilor de constructie poate da nastere "unor practici periculoase".

Legea pentru completarea art. 7 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, transmisa presedintelui spre promulgare, dispune aprobarea tacita a autorizatiei de construire pentru executarea lucrarilor de baza si a celor aferente organizarii executarii lucrarilor, daca nu a fost emisa de catre autoritatile competente in termen de 30 de zile de la data depunerii documentatiei complete.

Seful statului arata, in motivarea cererii de reexaminare trimise Parlamentului, ca Legea nr. 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii sanctioneaza deja contraventional nerespectarea termenului de 30 de zile de emitere a autorizatiilor de constructii, astfel incat nu sunt necesare noi garantii pentru respectarea acestui termen, actualele reglementari asigurand emiterea cu celeritate a autorizatiilor de constructii.

Presedintia atrage atentia ca procedura aprobarii tacite a autorizatiilor de constructie "poate da nastere unor practici periculoase, prin autorizarea unor lucrari de constructii care incalca prevederile legale de acordare a autorizatiilor de constructii, precum si normele de urbanism, de disciplina in constructii ori de demolare a unor imobile cu valoare istorica si arhitecturala".

"Tinand cont de aspectele mentionate mai sus, semnalate de altfel de mai multe organizatii civice, precum si de Consiliul Legislativ cu ocazia emiterii avizului, de Guvernul Romaniei prin punctul de vedere exprimat, de Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari a Senatului, de Comisia pentru Administratie Publica, Organizarea Teritoriului si Protectia Mediului a Senatului, consideram necesara respingerea legii", conchide seful statului in cererea adresata Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #constructii, #lege, #reexaminare , #stiri Traian Basescu