Basescu vrea independenta energetica: Raspunsul meu e "da" gazelor de sist

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 09:45
1373 citiri
Basescu vrea independenta energetica: Raspunsul meu e "da" gazelor de sist

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la intalnirea cu sustinatorii sai de pe Facebook, ca este in favoarea exploatarii gazelor de sist, aratand ca "intre oarecare riscuri" si independenta energetica este preferabila independenta energetica.

"In privinta gazelor de sist, nu stiu daca avem aceasta resursa. Ea trebuie prospectata. Nu sunt in masura sa spun cat de mari sunt riscurile, dar, daca va fi in mana mea decizia - pana imi voi termina eu mandatul nu vom sti ce resurse avem, decizia se va lua dupa ce termin eu mandatul -, intre oarecare riscuri si independenta energetica, raspunsul meu ar fi da gazelor de sist, fara sa stiu prea mult depre riscuri", a spus Basescu.

El a adaugat ca Stalele Unite au devenit o tara independenta din punct de vedere energetic datorita gazelor de sist si ca nu crede ca aceasta este o tara cu dispret pentru mediu.

"Intre acest risc si independenta energetica, independenta energetica este preferabila pentru o natiune. Raspunsul in concluzie este da gazelor de sist, din punctul meu de vedere", a adaugat Basescu.

Presedintele a mai spus ca, de exemplu, pentru a obtine un pret mai bun pentru gazele pe care le importam ar trebui "sa ne flexibilizam excesiv", fiind vorba despre "lucruri pe care nu le putem accepta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Traian Basescu gaze sist, #Traian Basescu independenta energetica , #stiri Traian Basescu