Basescu: Vom opri declinul economic in trimestrul trei, dar nu putem singuri

Sambata, 18 Iulie 2009, ora 15:52
2525 citiri
Basescu: Vom opri declinul economic in trimestrul trei, dar nu putem singuri

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Baile Tusnad, ca in trimestrul trei al anului se va reusi stoparea declinului crizei si stabilizarea cresterii negative la 6%, iar in trimestrul patru se spera ajungerea la nivelul anului trecut.

Seful statului a spus ca cea mai puternica realitate a momentului este criza economica pe care o percep oamenii, fiecare in casele lor. "Reactia economica atat de dura in sistemul financiar, cu impact in sistemul economic al tarilor afectate este proba economiei de piata care ne-a adus cu picioarele pe pamant", a spus el.

El a afirmat ca viitorul european se aseaza, in acest moment, in centrul crizei economice, din care Romania va iesi odata cu marile economii ale lumii. "Romania nu poate iesi singura din criza. Singura masura pe care o poate lua este sa diminueze efectele acesteia.

Resursele noastre sunt mult prea mici pentru a ne transforma intr-o locomotiva", a mentionat el. Basescu a afirmat ca situatia de criza nu poate fi trecuta decat in solidaritate. El a spus ca niciun guvern din Europa nu a reusit sa aduca mai multi bani in casele oamenilor in perioada de criza decat a facut-o Romania.

Potrivit acestuia, in trimestrul trei se va reusi stoparea declinului crizei si stabilizarea la un procent de crestere negativa la 6, iar in trimestrul patru se spera ajungerea la nivelul anului trecut.

Presedintele Traian Basescu a ajuns, sambata dimineata, la Baile Tusnad, unde are loc a XX-a editie a Universitatii de Vara si Tabara Studenteasca "Tusvanyos", seful statului fiind imbracat cu vesta secuiasca.

#basescu, #criza , #stiri Traian Basescu