Basescu va trimite marti la Parlament legile privind TVA redusa si pensiile sub 2000 de RON

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 16:23
918 citiri
Basescu va trimite marti la Parlament legile privind TVA redusa si pensiile sub 2000 de RON

Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca va trimite la Parlament in cursul aceste zile "celebrele legi votate din greseala" care instituie TVA redus pentru unele alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2000 de RON,pentru a fi puse in concordanta cu "angajamentele internationale ale Romaniei", informeaza NewsIn.

"In cursul zilei de astazi le voi retrimite la Parlament pe ambele. Celebrele legi votate din greseala. Le voi trimite inapoi la Parlament pentru reexaminare si pentru punere in concordanta cu angajamentele internationale ale Romaniei si cu nevoia de predictibilitate in fiscalitate", a spus presedintele la finalul consultarilor cu partidele puterii.

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca va "indrepta" greseala Parlamentului si nu va promulga legile adoptate de Camera Deputatilor prin care TVA-ul la alimentele de baza a fost redus la 5%, iar pensiile sub 2000 de lei sunt neimpozitate.

Presedintele a spus ca legile au ajuns sambata de la Parlament la Cotroceni, pentru a fi promulgate, asigurand ca va "indrepta" eroarea Parlamentului.

"Maine ma voi opri asupra lor. Va pot spune ca am avut o discutie in acest sens cu delegatia Fondului si a UE, i-am asigurat ca nu modificam fiscalitatea, ceea ce inseamna ca nu voi promulga legile si imi voi respecta cuvantul", a declarat Basescu, la postul public de televiziune.

Seful statului a reamintit ca s-a declarat impotriva cresterii TVA-ului.

"Dar daca a crescut, il lasam acolo, nu incepem iarasi sa umblam la TVA, il mai dam jos, il mai ridicam, il ametim... Cred ca principala noastra nevoie este legata de predictibilitate, nu cred ca va avea efect in reducerea preturilor, cu atat mai mult cu cat legea este prost scrisa", a comentat Basescu. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu tva pensii legi , #stiri Traian Basescu