Basescu: Va trebui sa facem ordine si in sistemul de pensii

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 01:01
1298 citiri
Basescu: Va trebui sa facem ordine si in sistemul de pensii

Presedintele Traian Basescu a declarat ca va trebui facuta ordine si in sistemul de pensii, mentionand, de asemenea, ca orice venit, inclusiv pensia minima si ajutorul de somaj, trebuie impozitat, potrivit Mediafax.

El a spus joi la TVR ca exista un deficit de zilieri la muncile agricole in conditiile in care exista un venit minim garantat.

"Avem venitul minim garantat, avem pensia minima garantata, care eu nu spun ca trebuie anulata, dar trebuie impozitata. Orice venit trebuie impozitat", a pus Basescu, mentionand ca in Romania sunt foarte mutle exceptii de la impozitare, din care o mare parte arata "categorii de clientela a partidelor in timpul mandatelor diverselor guverne".

Basescu a spus ca inclusiv pensiile trebuie impozitate si ajutorul de somaj, precizand ca nu stie daca indemnizatiile pentru mame pot intra in aceasta categorie. El a spus ca CAS-ul se ia direct din venituri si nu se impoziteaza.

"Deci nu este un impozit pe CAS ca sa spui ca ar fi o a doua impozitare", a precizat Basescu. Seful statului a spus ca trebuie sa se umble la fondul de salarii si trebuie facuta curatenie in sistemul de cheltuieli sociale.

"Daca noi vrem sa ingropam tara in nedezvoltare, nu face nimic pe fondul de salarii si pe cheltuielile sociale. (...) Ieri am fost la Galati si n-am avut sansa sa fiu fluierat de pensionari la Galati, cum a avut premierul Boc, dar a venit un pensionar, altfel foarte viguros, si trecand pe langa mine, in modul cel mai politicos mi-a transmis un mesaj pe care-l reproduc: «Sa nu indrazniti sa va apropiati de pensii».

Sigur, am recunoscut tipicul de om si vreau sa-i spun, si nu numai lui, tuturor acelora care cred ca Romania mai poate suporta aceste cheltuieli, asa cum ele sunt, ca va trebui sa facem ordine si in sistemul de pensii", a spus Basescu.

El a adaugat ca oricat de mare ar fi nemultumirea, trebuie inteles faptul ca Romania nu se poate imprumuta la nesfarsit pentru a plati salariile bugetarilor si pensiile. 

#impozitare, #salarii, #pensii, #somaj, #basescu , #stiri Traian Basescu