Basescu: TVA trebuie "data inapoi jos", iar pensiile trebuie impozitate

Sambata, 10 Iulie 2010, ora 17:28
1626 citiri
Basescu: TVA trebuie "data inapoi jos", iar pensiile trebuie impozitate

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, in comuna nemteana Doljesti, unde localnicii i s-au plans de cresterea preturilor, ca TVA "trebuie data inapoi jos", iar pensiile trebuie impozitate, transmite Mediafax.

In timpul vizitei presedintelui Traian Basescu in comuna nemteana Doljesti, localnicii s-au plans de cresterea TVA, de reducerea ajutorului de somaj si a indemnizatiei pentru persoanele cu handicap, iar presedintele le-a raspuns ca pe langa acestea vor trebui impozitate toate pensiile.

O batrana i s-a plans presedintelui ca are pensie mica si l-a rugat sa nu se taie pensiile.

"Nu se vor t?ia, se vor impozita", a spus B?sescu.

Presedintele i-a spus ca painea s-a scumpit din cauza cresterii TVA.

"TVA trebuie dat inapoi jos", a raspuns Traian Basescu.

Traian Basescu a declarat, joi seara, la TVR, ca exista o dificultate in relatia sa cu Guvernul plecand de la faptul ca nu poate accepta ideea ca se spune ca trebuie reduse cheltuielile cu salariile si cu personalul si, de fapt, aceste cheltuieli cresc.

"Au crescut cheltuielile. Sigur, e un soi de autonomie prost inteleasa in administratia locala. Ei cred ca-si pot permite orice din punct de vedere al salarizarii, dupa care sa ceara bani la bugetul de stat pentru investitii.

Nu se mai poate intampla asa ceva. Este foarte adevarat, repet, foarte adevarat, ca si Guvernul una a spus si alta a facut. Si in aparatul central au crescut cheltuielile cu salariile, ceea ce motiveaza, daca vreti, o oarecare, sa spunem dificultate a relatiei mele cu Guvernul in ansamblul lui", a spus Basescu.

Seful statului a mai precizat ca este un adversar al cresterii TVA, mentionand ca solutia cea mai buna este scaderea cheltuielilor publice. El a sustinut ca premierul Emil Boc ar fi putut, probabil, sa-si asume, prin OUG, impozitarea pensiilor ca alternativa la cresterea TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#basescu, #tva, #pensii, #impozite , #stiri Traian Basescu