Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu: Trebuie sa exportam mai mult in China

Basescu: Trebuie sa exportam mai mult in China

In cadrul unei intrevederi avute cu o delegatie a Republicii Populare Chineze, Traian Basescu a pus accent pe importanta unei prezente mai active a exportatorilor romani din China, potrivit NewsIn.

Traian Basescu a primit, la Palatul Cotroceni, o delegatie condusa de catre Li Changchun, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez. Potrivit unui comunicat de presa remis de Administratia Prezidentiala, i n cadrul convorbirilor a fost evocat stadiul relatiilor bilaterale romano - chineze, punandu-se accentul pe intensificarea relatiilor de prietenie traditionale dintre cele doua state, cat si pe amplificarea cooperarii la nivel politic si economic.

"Seful statului si-a exprimat speranta ca relatiile economice bilaterale se vor dezvolta pe masura nivelului dialogului politic. De asemenea, a subliniat importanta unei prezente mai active si intense a exportatorilor romani in China. In acest context, inaltul demnitar chinez l-a asigurat pe presedintele Traian Basescu de interesul companiilor chineze de a investi in Romania, cu precadere in proiecte din domeniul energetic si cel al infrastructurii. Totodata, a fost inmanat sefului statului roman un mesaj din partea presedintelui Republicii Populare Chineze, Hu Jintao, in care se subliniaza importanta consolidarii relatiei bilaterale", se arata in comunicatul Presedintiei.


In cadrul convorbirilor au fost discutate si aspecte legate de perspectivele relatiei Uniunea Europeana - China, presedintele Traian Basescu asigurand partea chineza de tot sprijinul Romaniei in dezvoltarea acesteia.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 887 ori