Basescu sustine impozitarea terenurilor nelucrate

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 15:33
1176 citiri
Basescu sustine impozitarea terenurilor nelucrate

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca sustine introducerea unui impozit pe terenurile nelucrate, care sa fie cel putin la nivelul subventiei de 100 de euro/hectar primita conform regulilor Uniunii Europene, potrivit Mediafax.

"Anul acesta nu s-au lucrat trei milioane de hectare, 2,8 milioane. Sigur, s-a incercat de la nivelul Guvernului o stimulare a arendarii sau vanzarii pamantului prin asigurarea acelei rente viagere.

Este evident ca nu e suficient. Mai avem o mare problema in stimularea consolidarii pamantului de cand se platesc subventii.

Conform regulilor UE, indiferent ca il lucrezi sau nu, subventia de 100 de euro la hectar se primeste", a declarat presedintele Traian Basescu, la Conferinta "Parteneriat pentru crestere economica in 2011", organizata de "Ziarul Financiar" si Consiliul Investitorilor Straini.

El a adaugat ca trebuie gasita o solutie pentru vanzarea sau arendarea de catre proprietari a terenurilor de 3-5 hectare, apreciind ca a lasa nelucrate trei milioane de hectare este "aproape o lovitura data propriei economii".

"Este una din marile probleme. Eu ma indrept, in discutiile cu Cabinetul, stimulez ideea unei impozitari pentru pamanturile nelucrate cel putin la nivelul subventiei.

Nu lucrezi pamantul, iti dau subventia, dar ai de platit un impozit mai mare decat subventia.

Acum este aproape convenabil sa nu lucrezi pamantul si sa primesti o suta de euro pentru fiecare hectar de la Uniunea Europeana. Este aproape convenabil", a mai spus Basescu. 

#basescu, # impozitare, # terenuri , #stiri Traian Basescu