Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu: Subiectul Rosia Montana va fi discutat in CSAT

Basescu: Subiectul Rosia Montana va fi discutat in CSAT

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, la un post de televiziune, ca subiectul legat de proiectul minier de la Rosia Montana va fi discutat in CSAT, "cu expertiza pe masa", precizand ca sunt asteptate rezultatele acestei expertize. 

"Astept rezultatele expertizei.

In orice caz, nu eu voi fi cel care ia decizia.


Subiectul va fi in CSAT, cu expertiza pe masa", a spus el, raspunzand unei intrebari.


Guvernul va solicita acordul Comisiei Europene pentru derularea proiectului Rosia Montana, principala problema fiind legata de utilizarea cianurilor in exploatarea miniera, au declarat, in urma cu o saptamana, agentiei Mediafax, surse oficiale.


"Exploatarea cu cianuri este principala problema legata de acest program.


Derularea proiectului depinde de acordul Comisiei Europene", au aratat sursele citate.


Programul de guvernare al viitorului Cabinet prevede reevaluarea proiectului Rosia Montana, dar pe baza unor expertize interne si internationale, concomitent cu realizarea unei strategii nationale pentru valorificarea resurselor minerale non-energetice.


Compania canadiana Gabriel Resources detine 80% din capitalul social al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), in timp ce statul roman controleaza 19,3% din actiuni, prin compania Minvest Deva, iar alti actionari cumuleaza 0,7% din titluri.


Reprezentantii RMGC au aratat in luna octombrie ca este in derulare o majorare de capital social cu 597,6 milioane de lei, de la 14,99 milioane lei la 612,6 milioane de lei, operatiune in urma careia toti actionarii isi vor mentine participatiile.


Proiectul minier de la Rosia Montana, din Muntii Apuseni, este unul controversat, contestatarii invocand in special problemele de mediu care ar urma sa fie provocate de aceasta investitie. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1332 ori
Citeste mai multe desprebasescu rosia montana csat