Basescu spera ca se vor putea creste salariile bugetarilor cu 15%

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 00:24
1144 citiri
Basescu spera ca se vor putea creste salariile bugetarilor cu 15%

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la TVR, ca bugetarii au suferit cel mai mult de pe urma masurilor de austeritate, apreciind ca se fac eforturi in doua zone, respectiv cresterea salariilor bugetarilor cu 15% si majorarea salariului minim pana la 670 lei, informeaza Mediafax.

"Primul ministru a anutat deja, sau a discutat la grupurile parlamentare, o crestere cu 15%. Sa speram ca va fi posibil sa fie acordata si ca va fi acceptata ca posibilitate maxima dublata si de cresterea salariului minim pana la 670 lei.

Deci se fac eforturi in doua zone si ele vizeaza bugetarii, pentru ca cei care au suferit cel mai mult de pe urma masurilor de austeritate au fost bugetarii", a declarat Traian Basescu la TVR.

El a explicat ca bugetarii au fost afectati de reducerea de salarii si de inflatie.

"Toti ceilalti au fost afectati doar de inflatie", a adaugat seful statului. Premierul Emil Boc anunta la inceputul saptamanii ca proiectul legii salarizarii unitare se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a raspunderii Guvernului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #salariile bugetarilor, #masuri de austeritate , #stiri Traian Basescu