Basescu: SOCAR va tine in frau pretul carburantilor

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 23:58
2211 citiri
Basescu: SOCAR va tine in frau pretul carburantilor

Presedintele Traian Basescu a afirmat luni, dupa intalnirea cu omologul sau azer, ca implicarea Societatii Nationale de Petrol si Gaze din Azerbaidjan pe piata romaneasca duce la crearea unei concurente care va tine in frau preturile carburantilor si pentru populatie, si pentru industrie, potrivit Newsin. 

"Faptul ca o companie de talia SOCAR a inceput sa devina si un distribuitor de combustibil pe piata romaneasca, cu perspectiva extinderii retelei de distributie a carburantilor catre populatie, este un lucru extrem de important pentru noi, pentru ca astfel contribuie la crearea unei concurente puternice care va tine preturile in frau si pentru populatie, si pentru industrie", a afirmat Basescu.

Compania de stat din Azerbaidjan SOCAR, participanta in proiectul AGRI, a anuntat recent ca vrea sa deschida circa 300 de benzinarii in Romania, in urmatorii trei ani. Compania a achizitionat deja mai multe benzinarii in Romania, fiind acum in plin proces de rebranding.

La randul sau, si presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a facut referire la implicarea SOCAR in Romania. "Noi furnizam petrol Romaniei. Companiile noastre de petrol de stat isi dezvolta activitatea in Romania si cred ca exista un context foarte bun de colaborare in ceea ce priveste gazele naturale", a spus presedintele azer.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, efectueaza luni si marti o vizita oficiala in Republica Azerbaidjan, la invitatia omologului sau, Ilham Aliev.

Cei doi au semnat luni, la Baku, Planul de actiune comuna pentru aplicarea Parteneriatului strategic intre Azerbaidjan si Romania, potrivit agentiei APA.

Ismet Abbasov, ministrul azer al agriculturii, si Ion Ariton, ministrul roman al economiei si comertului, au semnat Acordul privitor la cooperarea intre Ministerul azer al Agriculturii si Ministerul roman al Agriculturii si Dezvoltarii rurale.

Acordul privitor la cooperarea in domeniul sanatatii a fost semnat de ministrul azer al sanatatii, Oktai Chiraliev, si Ion Ariton.

In plus, ministrul azer de externe, Elmar Mammadiarov, si Doru Costea, secretarul de stat roman pentru afaceri globale, au semnat Protocolul de cooperare intre Ministerul de Externe azer si Ministerul de Externe roman. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#traian basescu, #socar, #pret carburanti, #benzina, #societatea nationala de petrol si gaze, #concurenta benzina , #stiri Traian Basescu