Basescu: sindicatele se opun reformei

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 15:24
1460 citiri
Basescu: sindicatele se opun reformei

Presedintele Traian Basescu a declarat, la Forumul de afaceri romano-nipon desfasurat la Tokyo, ca necesitatea reformei in Romania a fost evidentiata de criza economica si a adaugat ca aceasta a inceput, chiar daca exista inca o opozitie puternica in general din partea sindicatelor.

Seful statului le-a spus participantilor la Forum ca o concluzie care s-a desprins foarte repede dupa intrarea in criza economica a fost ca Romania are nevoie de o reforma rapida.

"Pentru cei care activeaza in Romania, stiti foarte bine ca aceste procese au inceput chiar daca, spre exemplu, din partea unor structuri ale societatii romanesti exista o opozitie puternica, ma refer la sindicate in general", a explicat seful statului, conform discursului dat publicitatii de Administratia prezidentiala, precizeaza Mediafax.

Presedintele a spus ca Guvernul este decis sa continue procesele de reformare a statului pentru optimizarea cheltuielilor.

"Un alt obiectiv al procesului de reforma este punerea sub control atent a cheltuielilor destinate protectiei sociale, avand ca obiectiv sa adresam protectia sociala exact acelora care au nevoie de protectie sociala, si nu unor categorii care nu justifica asistenta sociala din partea statului", a mai spus Basescu.

Seful statului le-a mai spus participantilor la Forum ca, in pofida crizei, rezerva Bancii Nationale a crescut de la 25 miliarde de euro la 32 miliarde de euro.

"De asemenea, ca un semnal bun al ultimelor trei luni ale anului 2009 este faptul ca avem o productie industriala mai mare decat cea a ultimelor trei luni ale anului 2008, cand a fost un an de crestere economica.

Pentru anul 2010 Guvernul estimeaza o crestere economica pozitiva de 1,3%, ceea ce se situeaza cu putin deasupra mediei estimate de crestere economica pentru Uniunea Europeana", a mai spus seful statului.

Traian Basescu i-a invitat pe oamenii de afaceri niponi sa investeasca in Romania.

"Dupa cum stiti Romania are un consistent decalaj de dezvoltare fata de tarile vechi ale Uniunii Europene, iar acest decalaj nu poate fi recuperat decat prin stimularea investitiilor straine.

Grija noastra pentru pastrarea unui mediu favorabil investitiilor straine a fost probata si in acest an cand, desi aveam un deficit al bugetului de stat consistent, Romania nu a marit taxele.

Asa cum cei care au investit deja in Romania stiu, Romania are unul din cele mai scazute niveluri de fiscalitate din Uniunea Europeana. As vrea sa va asigur ca in Romania exista posibilitatea dezvoltarii de afaceri nu numai pe banii firmelor.

Spre exemplu, firmele care sunt inregistrare in Romania pot sa acceseze fonduri ale Uniunii Europene. Romania are la dispozitie din partea Uniunii Europene, pana in anul 2015, 32 de miliarde de euro.

Sunt bani care pot fi utilizati de orice firma inregistrata in Romania pentru investitii in Romania. Deci acesti bani pot fi utilizati si de investitori japonezi", a spus presedintele.

Totodata, seful statului a prezentat o serie de domenii de interes din punct de vedere al economiei romanesti, referindu-se la cel energetic si la cel alimentar.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#afaceri, #investitii, #investitori, #mediu, #protectie, #reforma, #sociala , #stiri Traian Basescu