Basescu: Scaderea cotei unice nu este o solutie

Duminica, 17 Octombrie 2010, ora 23:43
1321 citiri
Basescu: Scaderea cotei unice nu este o solutie

Presedintele Traian Basescu considera ca scaderea cotei unice de impozitare nu este o solutie, deorece ar aduce un deficit in bugetul de stat, apreciind insa ca daca se gaseste o solutie de compensare in buget, scaderea contributiilor pentru forta de munca este esentiala.

"Nu cred ca este o solutie, va pot spune ca sunt in discutii chiar cu specialisti pe tema asta, cu PDL, cu o echipa formata de Adriean Videanu care vine cu varianta reducerii cotei unice. Nu mi se pare o solutie si va dau si un argument simplu, dincolo de orice altceva. Avem marii contributori la bugetul de stat din cota unica: Petrom, Rompetrol, Dacia, Nokia, cei care sa spunem au performanta. Reducerea de la 16 la 12 sau la 10 inseamna un deficit in buget. Cu ce le compensam, cu cei care acum face evaziune la 16%?", a declarat seful statului duminica.

Pe de alta parte, presedintele s-a aratat un sustinator al reducerii contributiilor platite la bugetul asigurarilor sociale.

"Da, si asta as sustine-o, daca gasim o solutie de compensare in buget, scaderea contributiilor este esentiala", a spus Basescu.

Presedintele a subilniat ca Romania are nevoie de stabilitate a sistemului fiscal.

"Parerea mea este ca ne trebuie stabilitate. Sistemul fiscal actual trebuie stabilizat cu o privire catre contributiile pentru forta de munca, care sunt mari. In rest avem contributii care sunt sub media UE. Cred ca trebuie o analiza serioasa", a explicat presedintele.

Traian Basescu a spus pe de alta parte ca este un sustinator "fara rezerve" al unui acord de tip precautionary cu FMI.

Intrebat ce suma va fi pusa la dispozitia Romaniei prin linia de creditare, presedintele a replicat: "Nu cred ca putem spune, va trebui sa facem o analiza. O suma sa putem fi asigurati ca ne putem plati pensiile si salariile".

Bugetarii care vor primi și mai multe beneficii, în ciuda tăierilor anunțate în 2023. Guvernul suplimentează numărul funcțiilor de conducere
Bugetarii care vor primi și mai multe beneficii, în ciuda tăierilor anunțate în 2023. Guvernul suplimentează numărul funcțiilor de conducere
Guvernul urmărește să modifice unele măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite condiții, a unui număr de funcții de conducere de 10% în autorități, agenții sau...
#cota unica, # deficit, #buget de stat, #contyributii, #basescu, #forta de munca , #stiri Traian Basescu