Basescu sare in apararea lui Popoviciu

Duminica, 29 Martie 2009, ora 17:19
2440 citiri
Basescu sare in apararea lui Popoviciu

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Busteni, ca l-a cunoscut pe Puiu Popoviciu la Primarie, cand a prezentat programul de investitie in nord, si ca este "o eroare sa blamezi o investitie de asemenea dimensiuni".

Basescu spune ca fratele sau nu a avut legaturi cu Popoviciu

Intrebat daca fratele sau, Mircea Basescu, are vreo legatura de afaceri cu Puiu Popoviciu, seful statului a raspuns: "Nu are nicio legatura de afaceri, ati vazut declaratia de aseara, si nu cred ca mai era nevoie de o noua intrebare. L-am cunoscut pe Puiu Popoviciu la Primarie, cand a prezentat programul de investitii in nord", informeaza Mediafax.

Intrebat daca stia ca fiica lui, Ioana Basescu, are biroul notarial intr-un imobil al lui Puiu Popoviciu, Traian Basescu a raspuns: "Hai sa ne intelegem cu urmatorul lucru: unde-i crima lui Popoviciu ca a facut o investitie de cateva miliarde in Bucuresti? Este o crima? Se pare ca asta-i abordarea publica si e foarte gresita. Problema, daca exista, este in zona legalitatii transferului terenului, dar de aici pana la a blama o investitie de asemenea dimensiuni consider ca este o eroare".

Basescu: Unde ati vazut numele meu vehiculat in aceasta afacere?

La intrebarea ziaristilor ce parere are despre faptul ca numele de Basescu este vehiculat in aceasta afacere, si anume, Mircea Basescu sau Ioana Basescu, seful statului a raspuns, usor iritat, cu o intrebare, si anume, daca presa poate sa dea un exemplu de afacere in care este implicat numele lui.

"Ati vazut vreo afacere in care sa se vorbesca despre implicarea mea? De unde ati tras concluzia ca exista implicare? Daca ma intrebati ceva trebuie sa fiti cinstit. Puneti intrebarea clar. Unde ati vazut numele meu vehiculat in aceasta afacere? Care anumite surse? Puteti sa-mi spuneti o sursa? Sau nu aveti curajul sa spuneti ca niste ofiteri de la doi si-un sfert, intr-o tentativa de trafic de influenta, au folosit numele presedintelui?

La asta va referiti? Puteti sa spuneti, in gura mare, ca niste ofiteri necinstiti de la doi si-un sfert au folosit numele presedintelui ca sa faca trafic de influenta? Nu! De regula, nu aveti curajul. Asteptati s-o spuna altii si va place, vi se pare, ca cei mai vulnerabili, cei de care va puteti bate joc in fiecare zi sunt oamenii politici. De militieni va este frica putin, ma tem.

Deci fiica mea si-a cumparat corect apartamentul, are un birou inchiriat corect, este notar public, nu e nicio problema cu apartamentul si l-a cumparat din banii ei, dupa ce vanduse casa din Corbeanca, unde statuse cu Bodo, dupa ce s-a despartit. Unde-i problema?

Ceea ce v-am spus arata ca am dreptate cand vorbesc de nevoia de refomare a institutiilor. Doi si un sfert e o institutie nereformata, imbacsita, care trebuie curatata, dar nu desfiintata, fiindca este nevoie ca personalul din Ministerul de Interne sa fie supravegheat si sa-si faca treaba, si nu jocuri politice si trafic de influenta. Asta e menirea ei", a afirmat Basescu.

#basescu, #popoviciu , #stiri Traian Basescu