Basescu: Romania nu poate sa iasa din criza prin eforturi proprii

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 14:41
1337 citiri
Basescu: Romania nu poate sa iasa din criza prin eforturi proprii

Presedintele Traian Basescu le-a spus oamenilor de afaceri din judetul Ialomita ca Romania nu si-a propus sa iasa din criza prin eforturi proprii pentru ca nu poate, aratand ca oricat ar cheltui Guvernul nu ar insemna decat o indatorare excesiva cu rezultate indoielnice.

"Foarte multi spun ca Guvernul sa scoata Romania din criza economica. Nu este posibil, costurile ar fi uriase cu rezultate absolut incerte, iar Romania nu-si poate permite sa imprumute sute de miliarde pentru a trasfera bani catre agentii economici. Mai ales ca celalalt pilon al cresterii economice - consumul, este si el redus", a declarat Basescu, cu prilejul unei intalniri cu oamenii de afaceri si agricultorii din Ialomita, care s-a desfasurat in orasul Fetesti.

Basescu a subliniat ca politica Guvernului a fost aceea de a diminua la maxim efectele crizei, insa Romania este dependenta de relansarea pietelor marilor puteri economice.

Basescu a opinat ca la sase luni dupa ce puteri ca SUA sau Germania se relanseaza economic, si Romania va iesi din criza.

"Si daca Guvernul avea o abordare de genul: crestem productia industriala pompand bani de la bugetul de stat - bani imprumutati, desigur- nu ar fi avut unde vinde. Nu se putea prefigura decat un esec", a aratat Basescu.

Seful statului a propus, ca "solutie a viitorului pentru Romania", sa se investeasca in agricultura, tara noastra avand in acest sens un mare potential nefolosit.

"O sa spuneti, domnule presedinte, pana acum nu prea ati vorbit de agricultura. Nu am vorbit cum nu am vorbit nici despre sanatate, nici despre educatie pana cand nu am inteles ca sunt in situatie critica.

Am sperat ca odata cu intrarea in Uniunea Europeana si agricultura va fi intr-un fel stimulata, si este stimulata de subventiile europene, dar este clar ca trebuie sa generam politici pentru agricultura", a spus Basescu.

Presedintele s-a intalnit anterior si cu reprezentantii Consiliului Local, carora le-a vorbit despre responsabilitatea care le va reveni odata cu noua Lege a Educatiei, dupa ce aceasta va fi promulgata, atragandu-le atentia ca trebuie sa fie foarte atenti ca acest proces de readucere a scolii si a deciziei in comunitate - "sa nu fie un proces ratat".

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#agricultura, #consumul, #criza, #efecte, #investitii, #subventii , #stiri Traian Basescu