Basescu: Romania nu e in situatia Greciei

Vineri, 14 Mai 2010, ora 00:07
1283 citiri
Basescu: Romania nu e in situatia Greciei

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca Romania nu este in situatia Greciei si ca are la indemana toate instrumentele sa evite o astfel de situatie, dar a mentionat ca nu ar vrea sa se inteleaga ca tara este intr-o "situatie roz", potrivit Mediafax.

Seful statului a mentionat ca a dorit sa prezinte in conferinta de presa unele explicatii, pentru ca cei care au bunavointa sa transmita corect realitatile din Romania, iar romanii sa stie cum sta tara lor. "Romania nu este in situatia Greciei.

Romania poate ajunge, dar in niciun caz nu suntem in situatia Greciei", a spus Basescu.

"Mai mult, Romania are la indemana toate instrumentele sa evite o astfel de situatie", a continuat el, mentionand ca singura problema este daca vrem sau daca putem sa utilizam aceste instrumente. El a apreciat ca unul din cele mai importante lucruri ar putea fi legat de solidaritatea UE si a institutiilor financiare.

"N-as vrea sa se inteleaga ca suntem intr-o situatie roz", a subliniat Basescu, opinand ca "suntem intr-o situatie dificila", care permite aplicarea de corectii.

Presedintele Basescu a mai spus ca, dupa 20 de ani de la Revolutie si 20 de ani de democratie, evolutia democratica a fost insotita de dezvoltarea unui stat clientelar, acceptata de intreaga clasa politica, in paralel cu dezvoltarea statului democratic.

"Sistemul politic, dar si social pe care l-am dezvoltat in Romania este un sistem bolnav", a opinat el, adaugand ca acesta trebuie tratat printr-un proces de modernizare a statului.

El a mentionat ca dezvoltarile sistemului clientelar nu fac decat sa afecteze puternic valorile unui stat democratic modern, iar solutia este reforma statului.

Traian Basescu a apreciat totodata ca statul roman nu-si poate permite sa mai finanteze propriile sisteme, pe care le-a dezvoltat stramb. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #romania, #grecia, #criza , #stiri Traian Basescu