Basescu: Romania doreste sa participe la negocierile privind situatia din Ucraina

Joi, 06 Martie 2014, ora 09:55
1434 citiri
Basescu: Romania doreste sa participe la negocierile privind situatia din Ucraina

Romania doreste sa fie parte a unui eventual format de negociere pentru rezolvarea situatiei din Ucraina, a delarat, joi, presedintele Traian Basescu, inaintea plecarii la Bruxelles pentru a participa la Consiliul European pe tema situatiei din zona.

Presedintele a mai spus ca Romania va sustine la Consiliul European pe tema Ucrainei ca premisele rezolvarii situatiei sunt legate de acordul de la Budapesta din 1994 si de respectarea acordurilor bilaterale ale Kievului cu Moscova, conform Mediafax.

El a mai declarat ca Romania doreste sa fie parte a unui eventual format de negociere date fiind prezenta unei minoritati romanesti insemnate in Ucraina, dependenta redusa a tarii noastre de gazele rusesti.

Romania este tara din UE cu cea mai mare granita cu Ucraina

De asemenea, un alt motiv invocat de Basescu este faptul ca Romania este tara din UE cu cea mai mare granita cu Ucraina.

Presedintele a mai spus ca interesul Romaniei de a fi parte la negociere tine de problema existentei conflictelor inghetate in zona.

Presedintele Traian Basescu participa, joi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European pe tema situatiei din Ucraina, unde sefii de stat si de guvern din UE urmeaza sa aiba si discutii cu premierul ucrainean Arseni Iateniuk.

Traian Basescu va particia la reuniunea informala a sefilor de stat si de guvern

In program se mentioneaza ca, de la ora 12.05 (ora Romaniei), Traian Basescu urmeaza sa participe, la sediul Consiliului European, la reuniunea informala a sefilor de stat si de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema situatiei din Ucraina, iar, de la 12.30, la reuniunea Consiliului European cu premierul ucrainean Arseni Iateniuk. Sefii de stat si de guvern din statele membre UE vor avea apoi, de la 14.15, un dejun de lucru separat.

Presedintele Basescu urmeaza sa sustina o declaratie de presa, in jurul orei 16.00, la sediul Consiliului European.

Seful statului va merge apoi la Dublin, pentru a participa la lucrarile Summit-ului Partidului Popular European.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romania ucraina, #basescu ue, #negociere ucraina , #stiri Traian Basescu