Basescu: Romania are peste 700.000 de someri

Joi, 27 Mai 2010, ora 23:42
1479 citiri
Basescu: Romania are peste 700.000 de someri

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la un forum economic desfasurat la Skopje, ca in Romania cifra oficiala a somajului este 8,2%, ceea ce inseamna peste 700.000 de oameni fara locuri de munca, adaugand ca nu poate spune ca exista "semne de inceput de redresare consistenta", informeaza Mediafax.

"In Romania cifra oficiala a somajului este 8,2%, ceea ce inseamna peste 700.000 de oameni fara locuri de munca . Si nu as putea spune ca sunt semnele de inceput de redresare consistenta.

Este adevarat, desi se inregistreaza cresteri in productia industriala, in ultimele patru-cinci luni consecutiv am avut crestere de productie industriala, dar serviciile sunt inca intr-o situatie dificila, constructiile civile sunt, de asemenea, inca intr-o situatie dificila", a spus Basescu, potrivit unui comunicat al Presedintiei.

El a mentionat ca pentru a proteja mediul de afaceri, Romania, in toata perioada de criza, desi are un consistent deficit bugetar, nu a marit taxele.

"Va garantam ca afacerile dintre oamenii de afaceri romani si macedoneni sunt sustinute politic. Am observat ca domnul presedinte are o ingrijorare, sau ridica problema alimentelor pe care sa le cumparam din Macedonia.

Vreau sa stiti, domnule presedinte, ca in Romania o mare parte din comert si din productia de alimente este controlata de minoritari macedoneni. Deci, si la noi acasa tot din mancarea macedonenilor mancam", a mai spus Basescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#basescu, #somaj, #loc de munca , #stiri Traian Basescu